Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetSzakmakörnyezet

Beindulnak a felújítások

Lesznek itt problémák, érdemes az építkezés előtt tiszta műszaki-jogi helyzetet teremteni

2021/4. lapszám | Erdősi Csaba |  7885 |

Beindulnak a felújítások

A meghirdetett állami támogatásoknak köszönhetően országszerte beindulnak a házfelújítások és tetőtérbeépítések. Az epitkezes.info.hu weblap sajtóközleménye szerint valószínűleg olyanok is belevágnak most a munkálatokba, akik korábban még nemigen építkeztek, így nincs tapasztalatuk abban sem, hogy az igényeiket, elvárásaikat hogyan kell pontosan és szakszerűen megfogalmazniuk. Legalább ekkora gond, hogy a kivitelező vállalkozók között is lehetnek olyanok, akik nincsenek eléggé felkészülve egy-egy ilyen feladat professzionális elvégzésére. Ebben a helyzetben nem lehet kizárni, hogy jó néhány reménytelien induló felújítás kisebb-nagyobb vitákba – súlyosabb esetekben akár pereskedésbe – torkollik, vagy éppen el kell bontani és újra megcsinálni a munkát. Mindkét fél alapvető érdeke tehát, hogy már a kezdetektől a biztonságra törekedve, megfelelő műszaki-jogi előkészítéssel induljanak a munkálatok.

Az építőiparban eddig is a munkaerőhiány volt a jellemző, az építkezést tervezők általános tapasztalata volt, hogy nehéz kivitelezőt találni, különösen olyat, aki megfelelő ajánlásokkal, referenciamunkákkal tudta alátámasztani, hogy valóban magas szinten ért ahhoz, amire vállalkozik – mondja Bethlenfalvy Gábor, az epitkezes.info.hu weboldal főszerkesztője. A járványhelyzet nem sokat enyhített ezen. A lakossági megrendelők közül ugyan sokan átgondolták, hogy elköltsék-e a megtakarításaikat, de a profi kivitelezők továbbra is teljes kapacitással dolgoztak, legföljebb nem voltak olyan hosszú időre előre „betáblázva” megrendelésekkel.

A cikk még 7 300 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

FelújításTámogatás

Kapcsolódó