Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Tanulságos történetek

Évekig tartó pereskedés fillérekért

Egyszerű kazáncsere lenne a megoldás

2021/3. lapszám | Lantos Tivadar Bokor András |  844 |

Évekig tartó pereskedés fillérekért

A pereskedés furcsa szenvedély egyesek életében. Arany János óta tudjuk, hogy a madárfütty is lehet egy bírósági per tárgya, mint ahogyan napjaink épületgépészetében a meleg. Ki fűt, és kinek? Ez a nagy kérdés soron következő tanulságos történetünkben.

Bokor András okleveles gépészmérnök, igazságügyi szakértő rovata

Egy költő – mint Arany János – attól lesz igazán zseniális, hogy örök érvényű művet tud alkotni. A fülemüle című versében két szomszéd azon veszekedett, hogy a közös fára szállt madár füttye kit illet meg. Mind a két panaszos bíróságra ment, és megfizették a perköltséget, melyet a bíró jobbról és balról belecsúsztatott a zsebébe. A döntés végül egyik félnek sem kedvezett, az igazi nyertes a bíró lett a történetben, aki a pereskedésen legalább jól keresett.

A cikk még 8 587 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Bokor AndrásTanulságos

Kapcsolódó