Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

AjánlóAppajánló

Egy személyre szabható megoldás

Home Remote

2021/3. lapszám | Papp Tibor |  672 |

Egy személyre szabható megoldás

Tavaly a július-augusztusi lapszámban bemutattunk néhány elterjedt okosotthon-platformot, melyek olyanok, mint a karmester a zenekar élén, aki a zenészek munkáját irányítja, hangolja össze. Nos, ezúttal a kottába is belepiszkálunk; mostani appajánlónk tárgyával egyszerűen összelegózhatjuk saját vezérlőnket.

Mielőtt komolyabb legózásba kezdenénk, érdemes feltérképezni, milyen eszközeink vannak, melyekhez tudunk kapcsolódni stb. Ehhez kezdetnek töltsük le Android, iOS vagy Windows eszközünkre az univerzális HomeRemote appot.

App Android-ra: vgf.hu/a-homeremote
App iOS-re: vgf.hu/i-homeremote
App Windows-ra: vgf.hu/w-homeremote

A készítők szűkszavú ismertetője szerint ebből az egyetlen alkalmazásból irányítható az összes otthoni eszköz. Ez akár igaz is lehet, mert a legtöbb gyártő elterjedt készülékeivel képes kommunikálni a szoftver – bár adódhatnak problémák. (Úgy tudjuk, Murphy még nem írt törvénykönyvet az okosotthon-rendszerekről, de hogy írhatott volna, az biztos…)

Ha a kezdeti nehézségek leküzdése nem szegte kedvünket, hozzáláthatunk saját vezérlőrendszerünk összerakásához. Ehhez a HomeRemote Designer szoftverre lesz szükségünk, amely ingyenesen letölthető, de csak Windows 10-en fut. A Designerrel teljesen testre szabhatjuk a vezérlő appunkat. Eszközöket, funkciókat vehetünk fel, az egyszerű ki-be kapcsolástól az összetett műveletsorokig.

Designer honlap: vgf.hu/homeremote
Facebook-oldal: vgf.hu/fb-homeremote

A honlapon sok segítséget kapunk a fejlesztőktől, leírások, útmutató videók segítik az eligazodást. Érdemes felkeresni a projekt Facebook-oldalát is, ahol ötleteket, tippeket, tanácsokat, tapasztalatokat osztanak meg a felhasználók.

Kezdetnek az app háttérképének lecserélése megfelelően könnyű feladat, utána hozzáláthatunk a grafikus felületen a modulok, vezérlők összekattintgatásához. Ez viszonylag könnyű, mivel az egyedi vezérlőnk felépítéséhez nem feltétlenül kell tudnunk programozni. Ha birtokában vagyunk némi programozói tudásnak is, akár saját eszközbővítményeket is fejleszthetünk a szoftver alá.

Vigyázat; könnyű rákattanni! Mi szóltunk!

Szoftver

Kapcsolódó