Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Szakmakörnyezet

Szakmai siker Grazban

Magyar épületgépész-szerelő Európa legjobbjai között

2021/11. lapszám | Szigetvári Csilla |  4460 |

Szakmai siker Grazban

A hatodik helyet szerezte meg a magyar csapat a Szakmák Európa-bajnokságán, vagyis az EuroSkills-en az ausztriai Grazban. A víz-, gáz és fűtésszerelő szakmában induló Török Balázs Máté kiválósági éremmel térhetett haza a háromnapos megmérettetésről.

A múlt héten Grazban lezajlott a szakmák Európa-bajnoksága, a EuroSkills 2021. A versenyen 31 ország közel 400 fiatal szakembere mérte össze szakmai tudását 38 szakmában. A 26 fős magyar csapat négy arany, egy ezüst, egy bronz, valamint hat kiválósági éremmel tért haza, továbbá a bemutató szakmákban is született egy ezüst- és egy bronzérem. A víz-, gáz-, fűtésszerelő szakmában – ahogy a Kazanban rendezett világbajnokságon is 2019-ben – Török Balázs Máté képviselte hazánkat, s megfeszített küzdelemben kiválósági éremmel a kezében Európa negyedik legjobb szerelőjeként térhetett haza. A magyar csapat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával vehetett részt a versenyen. A fiatal magyar versenyző kiválasztásában a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum, felkészítésében a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete és Tagvállalatai, mint fő szakmatámogató és vele partnerviszonyban álló Rothenberger Szerszám és Gép Kft, a Geberit Kft., a szerelési anyagok beszerzésében speciális kedvezményt nyújtó Sebők és Társa Kft., L.H.B. Épületgépész Kft. és Ferenczi Épületgépészeti Kft. segítették a versenyzői felkészítés teljes időszakát, s így a versenyen való részvételt is.

A cikk még 8 062 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

EuroSkillsVersenyWorldSkills

Kapcsolódó