Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Szakmakörnyezet

Henning Boetius: Hidrogénforradalom

2022/4. lapszám | Dr. Barcsik József |  566 |

Henning Boetius: Hidrogénforradalom

Az elmúlt időszakban számos szaklap hasábjain jelentek meg publikációk a hidrogén előállításáról és a felhasználásáról. Érdeklődéssel olvastam ezeket az írásokat és a szakirodalmi hivatkozásokat is. Nem találtam köztük az egyik, számomra alapismereteket nyújtó, Hidrogénforradalom című ismeretterjesztő könyvet. Levettem a könyvespolcomról, és azt gondoltam, a szakmai közönségnek ajánlom ezt a könyvet.

A könyve eredeti címe Die Wasserstoffwende. Eine neue Form der Energieversorgung, s 2005-ben jelent meg Németországban. A következő évben a Corvina Kiadó gondozásában magyarul is megjelent.

Szeretném megemlíteni a szerző családi kötődését a hidrogéniparhoz. Ezt a kapcsolatot a könyvében megosztja az olvasóival. Ír ugyanis a hidrogénnel töltött Hindenburg léghajó lakehursti katasztrófájáról, melyet 35 személy túlélt és 35 fő elhunyt. Boetisu édesapja a Hindenburg magassági kormányosa volt, és néhány emberrel a szél felőli oldalon ugrott ki az égő hajóból, és sértetlen maradt.

A cikk még 9 839 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Hidrogén

Kapcsolódó