Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Vízkár elleni védelem a BWT termékeivel

2022/7-8. lapszám | támogatott cikk |  381 |

Vízkár elleni védelem a BWT termékeivel

Az otthonok nagy részében legalább egyszer előfordul valamilyen kisebb-nagyobb vízkár. Ez a felmerülő költségek mellett sok bosszúságot is okoz. Bár az anyagi károkat nagy ráfordítással ugyan, de helyre lehet állítani, vannak olyan emlékek, amiket nem lehet visszahozni.

A leggyakoribb vízkáreseményt az eldugult lefolyók, vagy a meghibásodott mosógépek okozzák. Ezek azok a károk, amelyek jól lokalizálhatók, és viszonylag kisebb a bontási igényük. Azonban, ha a falon belül történik repedés, szivárgás, akár 1-2 hétbe is beletelik, mire felfedezzük. Addigra már rengeteg víz elfolyt. A bontás és a helyreállítás költséges, hosszadalmas lehet, a személyes érzelmekkel övezett tárgyak és emlékek esetleges megsemmisülése pedig felbecsülhetetlen kárt jelent.

Ma már rendelkezésre áll több olyan technológia is a BWT kínálatában, amellyel megelőzhetjük a komolyabb vízkárokat. Érdemes már az építkezés korai fázisában is gondolni erre!

Vízkárvédelmi megoldások a BWT-től

A BWT Perla vízlágyító berendezés nemcsak a lágy vízről gondoskodik a felhasználási végpontokon, hanem négy jól átgondolt rendszere védelmet nyújt a vízszivárgás okozta komolyabb problémák ellen is. Ha egy ingatlanban felmerül a vízlágyító beépítésének igénye, érdemes a vízkárvédelmet is szem előtt tartani.

  1. Az AQA Watch riasztó funkció folyamatosan monitorozza a házi vízvezeték-hálózatot, hogy nem érzékel-e szokatlan, folyamatos vízfogyasztást, pl. ha folyik a WC.
  2. A kábelhez kötött AQA Guard Sensor egy padlóérzékelő segítségével felügyeli a padozat nedvességét, így a berendezés környezetében védelmet nyújt a vízkárok ellen, pl. ha a mosógép töltőcsöve elrepedt.
  3. AQA Stop: ha az AQA Guard nedvességet észlel, az AQA Stop elzárja a vizet közvetlenül a vízlágyító beépítési pontjánál. Szabadság idején ezt a funkciót az alkalmazáson keresztül is kényelmesen lehet működtetni.
  4. Az AQA Safe szelep áramkimaradáskor lezárja a csatornára menő öblítővíz kimenetét.

Az opcionális AQA Guard vezeték nélküli nedvesség-érzékelők a ház más helyiségeiben is használhatóak. A rendszerhez akár 10 érzékelő is hozzáadható. Ha bármilyen szokatlan vízfolyás történik, a rendszer nemcsak automatikusan elzárja a vizet, hanem a BWT BEST WATER HOME applikáción keresztül riasztja is a tulajdonost.

Nem csak a BWT Perla vízlágyítóhoz tartozik vízkárvédelmi megoldás. Idén már külön tartozékként is megvásárolhatóak a BWT AQA STOP és a BWT AQA STOP WIRELESS vízkár elleni védelmet nyújtó rendszerek. Mind a két rendszer beépítése az alapcsőhálózatba történik a vízóra után, de még a hálózat elágazása előtt. A BWT AQA STOP egy padlóérzékelő segítségével felügyeli környezetében a padozat nedvességét. A padlóérzékelő egy kábellel csatlakozik a berendezéshez.

A BWT AQA STOP Wireless termékhez akár 10 vezeték nélküli AQA Guard nedvességérzékelő szenzort programozhatunk be. Amint az AQA Guard Wireless vezeték nélküli érzékelőjét a víz megnedvesíti, az jelet küld a vezérlőegységhez, amely azonnal leállítja a vízellátást, ezáltal minimálisra csökkenti a vízkárokat. A BWT AQA Guard vezeték nélküli érzékelő különlegessége, hogy külső áramforrás nélkül működik, és nem igényel elemeket.

A padlóérzékelő hatótávolsága a házba telepített anyagoktól függ. A készülék állandó áramellátást igényel, áramkimaradás esetén nem képes elzárni a vizet.

Még több információ a BWT vízkárvédelmi rendszerről →

Képek forrása: BWT/Shutterstock

BWTVízellátásVízkezelésVíztisztítás

Kapcsolódó

BWT Best Water Home koncepció

BWT Best Water Home koncepció

A BWT már nemcsak berendezéseket kínál, hanem komplex megoldást egy otthon vízkezelésére