Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

BWT Best Water Home koncepció

A BWT már nemcsak berendezéseket kínál, hanem komplex megoldást egy otthon vízkezelésére

2022. április 20. | támogatott cikk, szponzor: BWT |

BWT Best Water Home koncepció

Egy otthon optimális vízrendszerének kialakítása és üzemeltetése nem egy újabb nyűg, amivel a sok egyéb dolog mellett foglalkozni kell, köszönhetően a BWT komplex háttértámogatási rendszerének. Ma már nemcsak berendezéseket, hanem teljes körű megoldásokat kínál Európa meghatározó vízkezelő vállalata a fogyasztói és partnerei számára. A pincétől a padlásig, felhasználási célra optimalizált víz kerül a végpontokra úgy, hogy az üzemeltetés terhét leveszi a felhasználó válláról. Vízlágyítás, vízszűrés, konyhai ivóvíztisztítás a BWT Best Water Home digitális rendszerében.

Vízszűrő, vízlágyító vagy víztisztító – mikor mire van szükség?

Több oka lehet annak, hogy nem vagyunk elégedettek az otthonunkba érkező víz minőségével és szeretnénk tenni annak javítása, optimalizálása érdekében. Akár a vízkövesedés okoz fejfájást, akár a csapvizet nem találjuk elég finomnak, a problémák oka a vízbe kerülő és keveredő különböző anyagokban keresendő. Mivel különböző vízminőségi problémára különböző megoldások léteznek, ezért célszerű először a problémát beazonosítani.

Magyarország legtöbb részén a csapvíz fogyasztásra alkalmas, megfelelő minőségű. Viszont érdemes tudni, hogy a vezetékes víz hosszú utat tesz meg, mire a vízművek telephelyéről a felhasználó otthonába kerül. Addig pedig oldott és oldatlan anyagok kerülhetnek a vezetékes vízbe. Az oldatlan, lebegő szennyeződéseket, mint például a homokot, a rozsdát vagy a vízkődarabkákat a központi vízszűrő mind képes felfogni, mivel ezek legtöbbje 100 mikrométernél nagyobbak.

Oldott anyagok a vízben például a fertőtlenítőként használt klór. Gyakran rontja a víz ízét, illatát, akár fél órát is kell szellőztetni a csapvizet, míg ez elillan. A klórnak viszont olyan alacsony a molekulamérete, hogy a központi vízszűrő berendezés nem képes kiszűrni, ehhez speciális, aktívszenes szűrő töltettel lehet szükség vagy fordított ozmózisos eljárásra. 

Vízkezelő berendezések felhasználási cél szerint

  • Hálózati / központi vízszűrő eszközök az egész otthoni hálózatban csökkentik az lebegő szennyeződéseket.
  • Vízlágyító berendezések kifejezetten a vízkövesedés problémájának megelőzését szolgálják. Kivonják a vízből a keménységért felelős ásványi sókat, főként a kalciumot és magnéziumot. Az eredmény: vízkőmentes felületek és hatékonyan működő háztartási eszközök.
  • Konyhai ivóvíztisztításnak a legkényelmesebb módja a konyhapultba épített vízszűrő, amely egy háromutas csaptelephez csatlakoztatható. Ezzel a megoldással akár közvetlenül a csapból juthatunk szűrt vízhez. A vizet a szűrők nem csak megtisztítják, de akár fel is tölthetik magnéziummal és egyéb egészséges ásványi anyagokkal.

Ezeket a megoldásokat akár külön-külön és párhuzamosan, együtt is alkalmazhatjuk.

Vízkezelő berendezések üzemeltetése aggodalom nélkül

Minél több berendezés van az otthonunkban, annál több figyelmet igényelnek. Mivel a BWT berendezései jellemzően nincsenek szem előtt, ezért a fogyasztók akár el is feledkeznek róluk egészen addig, amíg nincs valamilyen nagyobb probléma.

Ennek az elkerülése és a fogyasztók életének a megkönnyítése érdekében a BWT egy digitális háttértámogatást ad a berendezéseihez. A vízkezelés területén 2020-ban az osztrák vállalat indította el a digitális forradalmat azzal, hogy egy egység háttér rendszert hoztak létre, amely az iOT technológia révén minden lényeges információt elérhetővé tesz minden érintett számára.

Mit jelent a vízkezelés digitalizációja a gyakorlatban?

A fogyasztó a telefonjára értesítést kap, ha neki teendője van a készülékkel. Például kifogyott a vízlágyítóból a só, vagy ideje szűrőt cserélni. Ha pedig meghibásodás történne, akkor nem csak a fogyasztónak érkezik erről jelzést a telefonjára, de a területileg illetékes szervizest és a BWT központot is értesíti a rendszer. Így nem kell a fogyasztónak gépkönyveket bújni, hogy mit jelent egy hibakód, és mi a teendő, hanem a rendszer pontosan jelzi számára, hogy mit csináljon. Ráadásul a szervizes is hatékonyabb tud lenni, hiszen nincs felesleges kiszállás a hiba diagnosztizálása végett.

A BWT Best Water Home koncepció egy könnyen kezel­hető, online, bárhonnan elér­hető, digi­tális admi­niszt­rá­ciós, szer­vizt és érté­ke­sí­tést támo­gató rend­szer, hiszen a fogyasztók megoldást és nem készülékeket szeretnének vásárolni.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

BWTVízkezelésVíztisztítás