Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Felújítások, álmennyezeti rendszerek

Így tudunk jól működő mennyezetfűtési, -hűtési rendszereket létrehozni 3.

2022/11. lapszám | Kaszab Gergely |  697 |

Felújítások, álmennyezeti rendszerek

A felújításoknál, vagy olyan új építéseknél, ahol álmennyezet kialakítása a legjobb megoldás, nem tudjuk a betonfödém alsó síkját hűtésre, fűtésre használni. A bebetonozható modulrendszer itt szóba se kerülhet, azonban léteznek megoldások arra, hogy mennyezethűtést/fűtést telepítsünk utólagosan a kész épületszerkezetre. Az előzetes tervezés, átgondolás itt talán még fontosabb, mint más esetekben.

A felújításoknál nagy szerepe van az utólagos hőszigetelésnek, a nyílászárók cseréjének, árnyékolók felszerelésének, szóval minden olyan beruházásnak, ami a hőszükséglet-számításnál jelentősen befolyásolja az értékeket, és így a hűtési/fűtési rendszerünk leadandó teljesítményét. Az új építésű irodaházak esetében a nagy üvegfelületek miatt az árnyékolás a legfontosabb kérdés a nyári hőterhelés és a hűtési teljesítmény okán. A precíz, végleges mennyezettükör szintén fókuszba kerül, mert bizonyos méretre gyártott rendszerek utólag nem tudják kikerülni az áthelyezett világítótesteket, légtechnikai befúvó/elszívó kiállásokat. Az ilyen utólagos áthelyezések új tervezést, méretezést, és más méretű modulokat követelnek meg a mennyezethűtési rendszer gyártójától.

A cikk még 9 877 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

FelületfűtésFelülethűtés

Kapcsolódó