Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Fűtés alacsony hőmérséklettel

2022/10. lapszám | Erdősi Csaba |  968 |

Fűtés alacsony hőmérséklettel

A régi, nagy vízterű, lomha radiátoros rendszerek már jó ideje kikoptak az új építésű ingatlanokból, helyüket a fürgébb reagálású, kevesebb vízzel és alacsonyabb előremenő hőmérséklettel működő rendszerek vették át. Ez nyilvánvalóan a kondenzációs kazánok megjelenésének köszönhető, hiszen bizonyos hőmérséklet fölött kondenzációról nem beszélhetünk. Egy másodlagos hasznuk, hogy most jól jöhetnek, ha valaki hőszivattyú telepítésén gondolkodik.

Az alacsony és magas hőmérsékletű radiátorok pont ugyanúgy működnek. A fő különbség a két típusú radiátor között a víz hőmérséklete. A hagyományos radiátorokkal ellentétben, amelyek hőmérséklete 65-80 Celsius-fok között változik, az alacsony hőmérsékletű radiátorok hőmérséklete maximum 40 és 50 fok között változik. Fontos megjegyezni, hogy az optimális hőkomfort biztosítása érdekében az alacsony hőmérsékletű radiátorok nagyobbak, mint a hagyományos radiátorok. Az ilyen radiátorok gyorsan és pontosan képesek reagálni a változó hőmérsékleti elvárásokra. Viszont kevesebb energiát használnak fel a szükséges hőfok eléréséhez és fenntartásához, így sokkal költséghatékonyabbak.

A cikk még 6 289 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fűtési rendszerHőszivattyúKazán

Kapcsolódó

Fűtéscsere

Fűtéscsere

Szakmai átgondoltságra van szükség!