Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

FűtéstechnikaSzakmakörnyezet

Fűtéscsere

Szakmai átgondoltságra van szükség!

2022/10. lapszám | Lantos Tivadar |  540 |

Fűtéscsere

Rengeteg hőszivattyút adtak el idén a kereskedésekben, hirtelen sokan akartak telepíteni új berendezéseket. Nem feltétlenül kellően átgondoltan és óvatosan! Ezek az adatok nem jelentik azt, hogy a gázfűtésnek vége lenne, mert sokan cseréltek idén gázkazánokat is. Csupán a szemlélet változik. Takarékosságra kényszerülnek a fogyasztók.

Az ilyen és ehhez hasonló átalakulások nem feltétlenül jelentenek rosszat, bár, akik nem tudják önerőből finanszírozni a korszerűsítéseiket, azok pórul járhatnak. A nagy „gázzabáló” készülékek ideje tagadhatatlanul lejárt, csakúgy, mint egykoron a hőtárolós villanykályháké. Az álló ÉTI kazánok, a FÉG cirkók, nyílt égésterű gázkészülékek lecserélése még soha nem volt ennyire aktuális, mint most. De a korszerű kondenzációs kazánok igenis megoldást jelentenek a problémákra. Azonban soha nem szabad fejetlenül, mindent kidobva eljárnunk, a legtöbb esetben a régi rendszerekre is szükség lehet, csak átalakításokkal, kompromisszumokkal, és észszerűen használva a meglévő rendszerelemeket. A hőszivattyú is egyre inkább mindennapossá válik a háztartásokban, a napelemekről nem is beszélve. Az új eszközök elterjedését az energiafüggőség csökkentése, a dekarbonizációs stratégia, és az alacsonyabb fogyasztás egyaránt elősegítik. Régóta beszélünk már a szemléletváltásról, talán soha nem volt ennyire aktuális ez a kérdés, mint ezekben a hónapokban.

A cikk még 14 427 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

EnergiahatékonyságEnergiamegtakarításFűtési rendszer

Kapcsolódó

Számlafrász

Számlafrász

Gázkazános fűtési rendszer fogyasztásának optimalizálása

Drasztikus javaslat

Drasztikus javaslat

Tényleg megéri lekötni a gázt ott, ahol csak főzéshez használják a fűtőanyagot?