Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Drasztikus javaslat

Tényleg megéri lekötni a gázt ott, ahol csak főzéshez használják a fűtőanyagot?

2022/9. lapszám | Erdősi Csaba |  223 |

Drasztikus javaslat

Az épületszektor zöldítésével kapcsolatos rövid távú kihívások kezeléséről publikált nemrégiben egy szakpolitikai javaslatcsokrot az Egyensúly Intézet. Egyik legnagyobb megütközést keltő elképzelésük, hogy azokat a háztartásokat, ahol a vezetékes földgázt csak sütéshez és főzéshez használják, egyszerűen le kellene vágni a földgázról, az ottlakóknak pedig támogatást kellene adni, hogy villanytűzhelyt vásárolhassanak maguknak. Sajna, ez nem ilyen egyszerű.

Általános elképzelés jelenleg, hogy a villannyal még jobban állunk, mint a gázzal, mert nagyobb arányú a saját termelésünk, ezért a gázról való leválás útja a villanyon át vezet. Erre jutott az Egyensúly Intézet is, amely a nyár elején vaskos javaslatcsomagot tett le az asztalra arról, hogyan lehet elérni hazánk klímapolitikai céljait, és belül hangsúlyosan tért ki arra, miképpen szabadulhatnának meg a lakások a fűtési, főzési és melegvízkészítési célú gázhasználatot.

A cikk még 5 852 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Elektromos fűtésEnergiahatékonyságFűtési rendszer

Kapcsolódó