Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Számlafrász

Gázkazános fűtési rendszer fogyasztásának optimalizálása

2022/9. lapszám | Lantos Tivadar |  627 |

Számlafrász

Égető kérdéssé vált a gázfogyasztás mérséklése, hiszen a lakossági gázfelhasználók igyekeznek „átlagos fogyasztók” maradni. A gázszerelők, épületgépész technikusok, mérnökök folyamatosan szembesülnek a kérdésekkel, kérésekkel, és próbálják megtalálni a pénztárcákhoz igazított optimális megoldásokat.

Nincs több idő a halogatásra, azonnali cselekvésekre van szükség a korszerűsítések tekintetében. A szigetelésről, a nyílászárók cseréjéről, az épületek állagának javításának fontosságáról szaklapunk hasábjain már évek, évtizedek óta beszélünk, és próbáljuk felhívni a közvélemény figyelmét ezeknek a munkáknak az elsődlegességéről. Az energiatakarékosság ugyanis az épületek rendbetételével kezdődik, csak utána lehet beszélni a gépészeti átalakításokról. Voltak ugyan pályázati lehetőségek, de az esetek többségében azok kevésnek bizonyultak. Az épületek többsége ugyanis a napokban napvilágot látott statisztika szerint FF besorolású, amely három kategóriával marad el a korszerűtől, és legalább 7 kategóriával van alatta az új építésű, legkorszerűbb épületeknek.

A cikk még 11 361 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

EnergiahatékonyságEnergiamegtakarításFűtési rendszerKarbantartás

Kapcsolódó