Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLKlímatechnika

Ismét pár szó a kompresszorokról 2.

2022/10. lapszám | Csizmazia Gábor |  452 |

Ismét pár szó a kompresszorokról 2.

Előző lapszámunkban kezdtük, s ebben be is fejezzük újabb cikksorozatunkat a klíma- és hűtéstechnikában használatos kompresszorokról. A múltkor a scroll kompresszorok tárgyalásának bevezető szakaszához érkeztünk, s ezt folytatjuk most a scrollok, majd a különböző csavar- és turbókompresszorok ismertetésével.

A scroll kompresszorokat alapvetően a klíma- és a normál hűtőtartományra találták ki. LBP-s üzemeltetés során a ritka visszaszívott gázok nem tudnák kellőképpen visszahűteni a scrollokat, és a villamos betétmotort. Ezért az egész egység túlhevülne és igen hamar tönkremenne. Ennek a problémának a kiküszöbölésére találták ki a folyadékbefecskendezéses scroll kompresszorokat.

A cikk még 10 227 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Kompresszor

Kapcsolódó