Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetSzakoktatás

EuroSkills: minden képlékennyé vált

2020/11. lapszám | Erdősi Csaba |  105 |

EuroSkills: minden képlékennyé vált

Elhalasztják az eredetileg jövő januárra meghirdetett EuroSkills, azaz a szakmák Európa-bajnoksága versenyt. A döntést a járványhelyzettel indokolják. A „mi” szakmánkban, vagyis a víz-, gáz- és fűtésszerelésben már részben lezajlott a hazai válogató. És hogy miért csak részben? Hát persze, hogy a járvány miatt. Azért megmutatjuk, mi volt a feladat.

Szeptember 25-én tartották meg a SkillsHungary szervezésében a fiatal víz-, gáz- és fűtésszerelők (plumbing and heating) hazai válogatóversenyét.

A magyar döntő gyakorlati feladata papíron

És ugyanez megvalósítva, immár a falon

A megmérettetés rendben lezajlott, végeredményt azonban nem tudtak hirdetni. Ugyanis a vírushelyzet miatt nem minden versenyző tudott elutazni a döntőre, így lapzártánk idején még azt sem lehetett tudni, a „pótdöntő” megváltoztathatja-e a kialakult sorrendet, s hogy ki utazhat el az EuroSkills versenyre jövőre.

Ezzel egyébként nem is kell kapkodni, mert az európai szintéren is jelentős bizonytalanságot okoz a Covid-19 vírus jelentette helyzet. Az EurSkills döntőit eredetileg 2021. január 6. ás 10. között szerették volna megtartani Ausztriában, Graz városában. S noha már erre az időszakra is átfogó koncepciót dolgoztak ki annak érdekében, hogy megelőzhető legyen a vírus terjedése a rendezvényen, s a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelő terv mellett a szervező csapat alapos felkészítésével is segítették a biztonságos lebonyolítást, a szervezők úgy döntöttek, elhalasztják a rendezvényt. A döntésükben az utazási korlátozások jelentette további bizonytalanságok is szerepet játszottak, hiszen jelentős számú visszalépés történt és további visszalépések is várhatók.

Arról, hogy mikor rendezik meg a versenyt, a későbbiekben adnak tájékoztatást a szervezők.

EuroSkillsWorldSkills


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem

Kapcsolódó