Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

ARCO, Testo, MÉN, Wavin, Midea, >B< MaxiPro

Októberi hírek

2020/10. lapszám | VGF&HKL online |  1511 |

ARCO, Testo, MÉN, Wavin, Midea, >B< MaxiPro

Két újdonság az ARCO-tól, Testo infrahőmérők, Műegyetemi Épületgépész Napok, új Wavin-idomok, Midea M-Thermal hőszivattyúcsalád, >B< MaxiPro innovatív préselési rendszer.

Két újdonság az ARCO-tól

Az ARCO spanyol szerelvénygyártó vállalat piacra dobta a „STOP” visszacsapó szériájának két új tagját. A Vitaq családba tartozó, zöld műanyagtányéros, a vízkőlerakódását meggátló kivitelű szelep mely univerzális megoldás hidroforos, HMV, cirkulációs és fűtéstechnikai felhasználásokra egyaránt max. 16 bárig, és max. 80°C-ig. A sokszögletű forma a könnyebb szerelhetőséget biztosítja, elérhető ½”-tól 2½”-ig BB kivitelben. A megnövelt áteresztőképesség és a lágy inox zárórugó miatt pedig zajmentesen és energiatakarékosan működnek.

A másik újdonság a polimer siklócsapágyakkal ellátott fémtányéros visszacsapó szelep család megjelenése ½”-tól 2”-ig BB kivitelben. Az új dugattyúmegvezetésnek köszönhetően nem kelt éles, csörgő zajt a rendszerben. Más hasonló termékekhez képest lágyabb inox zárórugót kapott, ami szintén energiahatékonyság szempontjából előnyös. Hidroforos és fűtési rendszerekhez egyaránt alkalmas max. 10 bárig, és 100°C-ig.

Testo infrahőmérők promóciós áron

Gyors és érintésmentes mérés egyetlen gombnyomással. A testo 830 infrahőmérők nagy teljesítményű feldolgozó processzorral és praktikus kialakítással rendelkeznek a folyamatos mérés érdekében. Ezen infrahőmérők használatával akár álló, vagy akár mozgó felületeket is mérhetünk így akár épületgépészeti, akár karbantartási feladatokhoz egyaránt ideális.

Állítható emissziós érték, akusztikus és vizuális jelzés határérték-átlépésnél, minimum és maximum érték kijelzés és HOLD funkció. A promóciós testo 830 infrahőmérők most kedvezményes áron kaphatók. Részletek →

A netre költözik a Műegyetemi Épületgépész Napok (MÉN)

Az időpont nem változott, de az idei rendezvény jelentősen más lesz, mint amit megszokhattunk az elmúlt huszonöt évben. November 26–27-én ugyanis a járványveszély miatt virtuálisan rendezik meg a Műegyetemi Épületgépész Napokat (MÉN). Lesznek konferenciák és továbbképzések, a kiállításokat pedig egy héten át látogathatja majd a nagyközönség az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) honlapján. A cégek a hagyományos kiállítási stand helyett idén virtuális standon jelennek meg. A konferenciák, szakmai továbbképzések a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara már sikeres online rendszerében zajlanak majd.

Megérkeztek az új Wavin-idomok

A wavin újdonságai, a K5/M5 idomok az őket megelőző Tigris K1/M1 sikerén alapulnak, de a továbbfejlesztett jellemzőknek hála még egyszerűbb szerelést és jobb működést tesznek lehetővé. Az új Wavin-idomok elsőként rendelkeznek a piacon az innovatív Acoustic Leak Alert hangos szivárgásjelző funkcióval levegővel történő nyomáspróbához. A préseletlen idom jól hallható sípoló hangot ad ki, így könnyen meghatározható a szivárgás helye. Levegővel pedig több szempontból is előnyösebb lehet nyomáspróbát végezni, mint vízzel: nincsenek fagy- és vízkárok, nem kell legionella-veszélytől tartani a csővezetékben pangó víz miatt, és tisztább marad a munkaterület.

Az idomok egyúttal az eddigieknél jobb áramlást biztosítanak az Opti Flow funkciónak köszönhetően: belső átmérőjük akár 50%-kal is nagyobb lehet. A rendszer szerelését a Multi Jaw funkció teszi egyszerűbbé: szemben a K1/M1 idomokkal, az új generáció a leggyakoribb 5 féle (U, Up, H, TH, B) préspofával is préselhető.  A K5/M5 idomok a 16-40 mm-es mérettartományban érhetők el egyelőre – az ennél nagyobb átmérők a már jól bevált K1/M1 rendszer tagjaiként vásárolhatók. A termékcsalád minden idoma illeszkedik ugyanahhoz a többrétegű kompozit csőrendszerhez.

Midea M-Thermal levegő-víz hőszivattyúcsalád

A Midea, mint a világ egyik vezető légkondicionáló márkája, évek óta nagy hangsúlyt fektet az M-Thermal névre keresztelt levegő-víz hőszivattyúrendszereinek folyamatos fejlesztésére, követve a globális és a helyi piaci igényeket. A Midea hőszivattyú termékcsalád fejlesztésének egyik fontos része a készülék által keltett zajterhelés minimalizálása. A kisebb teljesítményű levegő-víz hőszivattyúknál (megfelelő telepítési környezet esetén) a készüléktől 3 méter távolságban már alig több, mint 35 dB(A) hangnyomásszint mérhető, ami lehetővé teszi, hogy a természet nyugalmát élvezhesse otthonában.

Az M-Thermal készülékek másik fontos ismérve a kiváló energiahatékonyság, ami a nagy hatékonyságú egyenáramú frekvenciaváltó technológiának köszönhetően, azonnali költségmegtakarításhoz vezet. Végül, de nem utolsó sorban, a környezeti fenntarthatóság figyelembevétele sem elhanyagolható szempont, éppen ezért a Midea hőszivattyú-készülékei már a modern R32-es hűtőközeggel kerülnek forgalomba. Az R32-es hűtőközeg az R410A-hoz képest 32 %-kal kevesebb globális felmelegedési potenciállal bír (GWP), és használatával 75 %-kal kevesebb CO2 kibocsátás valósítható meg.

>B< MaxiPro – A préselés forradalma a klímatechnikában

Az innovatív préselési rendszer, mely alkalmas légkondicionálási- és klímatechnikai kivitelezésekhez, a Conex | Bänninger >B< MaxiPro fittingjeiből és a ROTHENBERGER hozzáillő présgépeiből illetve préspofáiból áll. A >B< MaxiPro mechanikus kötés kiváltja a klímatechnikában alkalmazott körülményes forrasztást. Alkalmazásakor védőgázas öblítésre nincs szükség.

A megbízható, tömör kötések kialakítását 48 bar nyomásig a 3 pontos (jobbról, balról és alul az O-gyűrűn) préselés biztosítja. Az O-gyűrű számos olajnak, köztük az észterolajnak is ellenáll. Egy préselés csupán 3 másodpercet vesz igénybe, ezzel kötésenként akár 3 perc idő is megtakarítható. A ›B‹ MaxiPro préspofák részlegesen lézer edzettek, ezzel jelentősen megnövelve élettartamukat. Maximális és rövid idejű megtérülés, idő és költséghatékonyság a klímatechnikában – standard és kompakt kivitelben is! Conex | Bänninger rendszergarancia 10 év, ROTHENBERGER garancia a préspofákra 3 év. Információk az üzletekben.

ARCOTesto

Kapcsolódó