Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

Testo, REHAU, Cool, Polar, Daikin, kata, Helios, Viega, MMK

Július-augusztusi hírek

2020/7-8. lapszám | VGF&HKL online |  560 |

Testo, REHAU, Cool, Polar, Daikin, kata, Helios, Viega, MMK

Ajándék a Testo-tól, megújult REHAU pontgyűjtő, Play!Polar alkalmazás, újdonság a Polar-tól, Daikin márkabolt, katások, figyelem, Helios tematikus oldal, Viega préstechnológia, tervezői konferencia.

Ajándék testo 745 feszültségvizsgáló

A Testo hűtéstechnikai promóciója keretében most minden testo 550-es vagy testo 557-es digitális szervizcsaptelep szett vásárlásakor testo 745 feszültségvizsgáló műszert ad ajándékba végfelhasználók számára. A Testo digitális szervizcsaptelepeivel gyorsan és megbízhatóan végezheti a hűtőrendszerek szervizelését. Ehhez a testo Refrigeration applikáció és a Bluetooth kapcsolat biztosít nagyobb kényelmet a beüzemelés, karbantartás és szervizelés során.

A megvilágított kijelzőnek köszönhetően pontosabb az adatleolvasás, míg az applikációval könnyen dokumentálható a mérés. Továbbá az applikáció a műszerben tárolt 60 leggyakoribb hűtőközeg gyors frissítését is lehetővé teszi. A testo 745 érintésmentes feszültségvizsgáló kifejezetten az esetleges hibaforrások felkutatására alkalmas, így elengedhetetlen az elektromos rendszereken történő munkavégzéshez.

REWARDS 2.0 – megújult a REHAU pontgyűjtő rendszere

A REHAU honlap új arculatra való teljes átdolgozása után most a REHAU hűségprogramjának honlapja, a rewards.rehau.hu honlap is megújult. A portál sokkal áttekinthetőbb lett, és néhány új funkció is segíti a könnyebb használatot és eligazodást.

A RE.START program keretén belül több olyan kedvező lehetőséget is biztosít a társaság a partnereinek, amelyek közül az egyik legfontosabb a RAUTOOL szerszámakció a REWARDS pontgyűjtőrendszerben. Most különösen kedvező pontértéken érhetők el a professzionális REHAU szerszámok. Regisztráljon, hogy részese lehessen a különleges kedvezményeknek! rewards.rehau.hu

A szakmának – mégsem a szakmáról

A Play!Polar alkalmazás egy hazai gyártó és importőr, a Cool Airconditional Kft. fejlesztése, amely kimondottan klímaszerelőknek szó. Az app már több, mint egy éve elérhető, és nagy sikert aratott az aktív használók körében. Az okostelefon applikáció tulajdonképpen egy digitális játék. Az alkalmazás használatához gyártó a termékek dobozába egy-egy plasztikkártyát csomagolt, mely egyedi QR kódokat tartalmaz. A játékban úgy lehet előre haladni, hogy ezeknek a QR kódoknak a beolvasásával a játékos pontokat gyűjt. A játékban a pontokat stílusosan Wattnak nevezik. Az összegyűlt Wattokat értékes ajándékokra lehet beváltani az alkalmazás shopjában. Ez lehet egy fúrógép, egy új munkaruha, egy családi wellness hétvége. De kellő kitartással akár egy kompletten felszerelt klímás szervizautó is.

Újdonság a Polar klímamárkától

A Polar klímamárka új split terméksorozattal jelentkezett Polar Lite néven. A termék a már megszokott, bevált típusok kiegészítéseként lép piacra. Miközben a split klímák esetében egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a különleges kiegészítő szolgáltatások, a fűtési képességek, másik oldalon erős az igény az időszakosan használt, elsősorban hűtési alapfunkciókat ellátó, pénztárcabarát, de jó minőségű és biztos háttérrel rendelkező készülékekre.

Egy klíma Önnek, ami pont annyi, amennyi kell! – hangzik az új sorozat szlogenje, mely pontosan körülírja a termék előnyeit. Vagyis ez egy inverteres kivitelű split klíma elsősorban hűtési célokra; alkalmi használatra javasolt, –15 °C-ig üzemelő fűtési funkció; távirányítós vezérlés valamennyi alap kényelmi funkcióval; kedvező árfekvés. A Polar Lite sorozat július második felétől érhető el a klímaszerelőknél és klímakereskedőknél.

Megnyílt a Daikin hazai márkaboltja

Márkaboltot nyitott a japán Daikin magyarországi képviselete Budapesten, ahonnan a jövőben már közvetlenül szolgálja ki a lakosságot. A társaság 2020. május 20-án adta át exkluzív márkaboltját a Váci úti Promenade Gardens irodaházban, amely a jövőben a Daikin hazai értékesítésének meghatározó zászlóshajójaként prémium kategóriás hűtési-fűtési megoldásokat kínál 3+2 év garanciával a lakosság részére.

Az irodaház földszintjén kialakított üzlet bármely irányból számos közlekedési eszközzel könnyen megközelíthető. Innovatív és környezetbarát megoldásaival ez az épület a Váci úti irodafolyosó egyik legmagasabb műszaki tartalmú irodaháza. Az épületegyüttes Daikin-referenciának is tekinthető, hiszen a gyártó cég által kiépített komplex hőszivattyús megoldás szolgálja ki a 25 ezer négyzetméteres alapterület teljes hűtését, fűtését és melegvízellátását. A beépített energiahatékony rendszer nemcsak a megfelelő hőkomfort elérésében játszik fontos szerepet, hanem a környezettudatos tervezés követelményeinek is megfelel, így a 2021-es épületenergetikai előírási szint elérését is támogatja.

Katások, figyelem!

Lassan lejár az átmeneti mentesség, és augusztusban már be kell fizetniük a július hónap után keletkezett adót azoknak a kisadózóknak, akik a járványhelyzet miatt erre átmeneti mentességet kapnak. Emlékezetes, a kormány márciusban arról döntött, hogy június 30-áig mentességet kapnak az adófizetés alól egyes kisvállalkozók, például a fodrászok, a taxisok, és mások mellett a víz-, gáz- és fűtésszerelők is. A kisvállalkozások átalányadózásával adózó vállalkozók 50 vagy 25 ezer forintot kötelesek fizetni minden hónapban. Az előbbi összeg azokra vonatkozik, akik főállásban katáznak, a kisebb pedig azokra, akik mellékállásban, bejelentett főállásuk mellett vállalkoznak.

Helios AIR1: új tematikus ismertetőoldal

Az új tematikus weboldalon részletes termékinformációval, videós tartalommal elérhetőek a nagyméretű kompakt hővisszanyerős szellőztetők új generációja. A komplex szellőztetési igények egyszerű megoldást kívánnak, legyen az társasház, ipari- vagy irodakomplexum, étterem, fitneszközpont, iskola vagy óvoda.

Az AIR1 az energiatakarékos kompakt hővisszanyerős szellőztetők új generációja. A termékcsaládban 3 készüléksorozat és 22 típus található 500–15 000 m³/h teljesítménnyel és több, mint 100-féle konfigurációval. Tekintse meg az új terméksorozat bemutató weboldalát az air1.helios.hu webcímen.

Viega hideg préstechnológia

A Viega hidegpréselési technológiájának köszönhetően a csöveket mindössze három lépésben csatlakoztathatja. Ez azt jelenti, hogy gyorsan dolgozhat: sok fizikai erőfeszítés vagy időigényes felkészülés nélkül. Azok, akik Viega rendszereket használnak, több megrendelést teljesíthetnek anélkül, hogy a forrasztás vagy a hegesztés késleltetné munkájukat. A megelőző tűzvédelmi intézkedések és a lehűléshez szükséges idő a múlté. Mert ahol nem szükséges nyílt láng használata, ott nem keletkezhet tűz.

A Viega találmánya az SC-Contur (biztonsági kontúr) biztosítéknak köszönhetően a véletlenszerűen nem préselésmentesen hagyott csatlakozások láthatóvá válnak a nyomáspróba során. A présszerszám a biztosítékhorony előtt és mögött is megnyomja az idomot, így az összes csatlakozás tartós. Ivóvízhez, hűtéshez, gázellátáshoz vagy fűtés elosztásához – a Viega présszerelvények szinte minden területen alkalmazhatók, és különféle anyagváltozatban kínálnak megoldásokat: rozsdamentes acéltól a rézen át a szilícium-bronzig.

Folytatódik az Épületgépész Tervezői Konferencia szervezése

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara 2020-ben már ötödik alkalommal rendezi meg az Épületgépészeti Tervezői Konferenciát. A rendezvényen való részvétellel a kollégák teljesíthetik az éves továbbképzési kötelezettségüket. A konferencia időpontja: 2020. szeptember 25. 9–17 óra. A konferencia helyszíne: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont. Előzetes regisztráció szükséges.

HeliosREHAUTesto


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem

Kapcsolódó