Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Piszoár hölgyeknek?

2021/10. lapszám | Erdősi Csaba |  5387 |

Piszoár hölgyeknek?

A kifejezetten nőknek tervezett piszoárokkal vélik megoldani a nagy tömegrendezvények, koncertek, fesztiválok egyik legküzdhetetlen problémáját, nevezetesen a kígyózó, félórás sorokat a női illemhelyek előtt. A megoldás ért el már piaci sikereket, kérdés, mennyire válik népszerűvé. A XIX. század végén már próbálkoztak vele, akkor a kísérlet elbukott – azóta viszont sokat változott a világ.

Talán mindenki megtapasztalhatta már, hogy egy-egy koncert vagy színházi előadás szünetében a női mosdók előtt hosszú sorok kígyóznak a folyosón, míg a férfiak számára fenntartott illemhelyiségekben nem alakul ki „forgalmi dugó”.

A jelenség magyarázata egyszerű. Amíg a férfi illemhelyeken néhány leválasztott fülkében angol típusú vécécsészék találhatóak, egy nagyobb nyitott térben pedig piszoárok, addig a hölgyeknek csak a kabinok jutnak – noha döntően maguk csupán pisilni szeretnének. Sokan úgy gondolják, a helyzet kulcsa a női piszoár lehet, hiszen a női vagy uniszex vizelőcsésze használata gyakorlati szempontokból pont ugyanolyan előnyös.

A cikk még 6 729 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

WC

Kapcsolódó