Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtésszabályozás az épületekben

Nagyobb energiahatékonyság

2021/9. lapszám | Gubi Dániel |  5918 |

Fűtésszabályozás az épületekben

Az energiaipar modern fejlesztései kulcsfontosságúak, hogy megfeleljenek a gyorsan fejlődő világ elvárásainak. Már léteznek olyan fejlett vezérlők, amiknek köszönhetően sokkal hatékonyabb a beltéri hőmérséklet szabályozhatósága – akár helyiségenként is. Lássuk, 2021-ben ezek az eszközök hogyan illeszkednek a lakóépületek energiahatékonyság-növelésének, kényelmes és egyben környezetbarát otthonok kialakításának globális trendjéhez.

A világ sok iparágban már gazdaságosságra, valamint intelligens és fenntartható termelésre törekszik. Ezeket szem előtt tartva, az egyik kulcstényező az alacsony széndioxid- kibocsátású megoldások létrehozása. A fosszilis tüzelőanyagokon alapuló energia lassan halad a megújuló energián alapuló megoldások felé – ez vonatkozik például a személygépkocsik, teherautók, kompok vagy tengeri hajók hajtásának hibridre történő cseréjére is – ami segít csökkenteni a CO2-kibocsátást. Az épületek energiateljesítményére vonatkozó új szabályok és eszközök viszont lehetőséget nyújtanak ezen célok gyorsabb elérésére.

Már vannak olyan bevált technológiák a piacon, amelyek gazdaságosabbá teszik épületeinket. Az irodai vagy lakóépületek műszaki optimalizálásának köszönhetően nemcsak a hűtés és fűtés funkciók hatékonyságának növelésére, hanem a környezet jobb megértésére is lehetőség nyílik. A megvalósított megoldások az épület típusától függően változhatnak.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

EnergiahatékonyságSzabályozás

Kapcsolódó

Üzemeltetők, figyelem!

Üzemeltetők, figyelem!

Energiamegtakarítási lehetőségek a fűtési rendszerek kialakításában