Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Fűtésszabályozás az épületekben

Nagyobb energiahatékonyság

2021/9. lapszám | Gubi Dániel |  7047 |

Fűtésszabályozás az épületekben

Az energiaipar modern fejlesztései kulcsfontosságúak, hogy megfeleljenek a gyorsan fejlődő világ elvárásainak. Már léteznek olyan fejlett vezérlők, amiknek köszönhetően sokkal hatékonyabb a beltéri hőmérséklet szabályozhatósága – akár helyiségenként is. Lássuk, 2021-ben ezek az eszközök hogyan illeszkednek a lakóépületek energiahatékonyság-növelésének, kényelmes és egyben környezetbarát otthonok kialakításának globális trendjéhez.

A világ sok iparágban már gazdaságosságra, valamint intelligens és fenntartható termelésre törekszik. Ezeket szem előtt tartva, az egyik kulcstényező az alacsony széndioxid- kibocsátású megoldások létrehozása. A fosszilis tüzelőanyagokon alapuló energia lassan halad a megújuló energián alapuló megoldások felé – ez vonatkozik például a személygépkocsik, teherautók, kompok vagy tengeri hajók hajtásának hibridre történő cseréjére is – ami segít csökkenteni a CO2-kibocsátást. Az épületek energiateljesítményére vonatkozó új szabályok és eszközök viszont lehetőséget nyújtanak ezen célok gyorsabb elérésére.

Már vannak olyan bevált technológiák a piacon, amelyek gazdaságosabbá teszik épületeinket. Az irodai vagy lakóépületek műszaki optimalizálásának köszönhetően nemcsak a hűtés és fűtés funkciók hatékonyságának növelésére, hanem a környezet jobb megértésére is lehetőség nyílik. A megvalósított megoldások az épület típusától függően változhatnak.

A cikk még 4 360 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

EnergiahatékonyságSzabályozás

Kapcsolódó

Üzemeltetők, figyelem!

Üzemeltetők, figyelem!

Energiamegtakarítási lehetőségek a fűtési rendszerek kialakításában