Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Kémények

Segítség a gyakorlatban 3.

2022/1-2. lapszám | Ing. Pavel Ulrich |  515 |

Kémények

Hogyan csináljuk és hogyan ne csináljuk. Ez a cikk a kéményépítés kiválasztott szerelési hibáira és hiányosságaira összpontosít, különös tekintettel a műanyag kéményrendszerekre. A cikkben szereplő kiválasztott fényképek valós életből vett példákat mutatnak be.

Az első három képen jól látható, hogy a kondenzációs kazánok égéstermékének elvezetésére nem megfelelő anyagot használtak. Igaz, hogy a kondenzációs kazánok égéstermék-elvezetésére használhatunk műanyag égéstermék-elvezető rendszereket, idomokat, de ezeket a rendszereket erre a célra kell kialakítani, és az érvényben lévő szabványoknak megfelelő tanúsítvánnyal kell rendelkezniük. A gyártónak az égéstermék-elvezető rendszer minden egyes elemét fel kell címkéznie, és a címkén fel kell tüntetni az érvényben lévő szabvány szerinti kialakítást és az adott idom, rendszer égéstermék-elvezetésre alkalmas osztályzatát, amelyből láthatjuk, hogy az elem alkalmas-e égéstermékelvezetésre vagy sem. A műanyag égéstermék-elvezető rendszerek az EN 14471:2013+A1:2015 európai szabvány szerint tanúsítottak.

A cikk még 4 973 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Kémény

Kapcsolódó