Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLKlímatechnika

Hőszivattyús problémák

A legtöbben akkor követik el a hibát, amikor gépben, és nem rendszerben gondolkodnak

2023/3. lapszám | Erdősi Csaba |  402 |

Hőszivattyús problémák

Az új rezsiárak kihirdetése nyomán őrült tempóban zúdultak rá a gázfogyasztásuk csökkentésére vágyó végfelhasználók a szakkereskedésekre hőszivattyú után érdeklődve. A roham olyan nagy volt, hogy gyakorlatilag készlethiánnyal találták magukat szemben a vásárlók, és kis túlzással szólva vettek bármit, ami hőszivattyú. A roham várható következménye nem is maradt el. Mostanra elárasztották az online szakmai csoportokat, fórumokat a segítséget kérő, csalódott, rossz tapasztalatokat szerző felhasználók. A hiba nem a készülékükben van.

Túl hideg van, túl sokat fogyaszt a berendezés, túl hangos a kültéri, nem működik a szabályzás – az ezekhez hasonló problémák megoldására naponta akár tucatnyi panaszos segítségkérés is felkerül a legnépszerűbb közösségi oldal egyik szakmai csoportjába. A posztokra rendre el is kezdenek sorjázni a válaszok, amelyek nem ritkán egymásnak tökéletesen ellentmondanak, némelyikükről ordít a szakmai tapasztalat és átfogó tudás teljes hiánya. A tavaly nyáron tapasztalt hőszivattyúboom generálta a panaszok zömét, úgy látszik, tömegek elégedetlenek azzal a megoldással, amelyet az elszállt gázárak elleni védekezés miatt találtak ki.

A cikk még 6 909 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

hőszivattyú

Kapcsolódó

Hőszivattyúk

Hőszivattyúk

14-16 kW-os, split rendszerű, levegő-víz hőszivattyúk áttekintő táblázata