Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Következő lapszámunk március 1-jén jelenik meg.

A megjelenések éves ütemezése a Médiaajánlat oldalon található.

VGF&HKL szaklap 2000. június

Mindig időben, ilyenkor pláne...

 8292

Jól teltek a karácsonyi ünnepek. Szűkebb-tágabb családi körben, édes semmittevéssel. Gondoltam, a semmittevést folytatom a két ünnep között, mert a hulla, meg a fáradtság már hetek óta árnyékként követett. Szó mi szó, elfáradtam. Mindig időben, ilyenkor pláne... cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

A padlófűtés általános bemutatása

 11 685
1

A padlófűtés általános bemutatása cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Szilárd tüzelésű fűtések biztosítása

 10 610
1 5 (1)

A zárt tágulási tartályok működésével, nyomásviszonyaival foglalkozó cikket azzal a figyelmeztetéssel zártuk, hogy szilárd (szén, fa) tüzelésű kazánnal rendelkező rendszert csak nyitott tágulási tartállyal szabad szerelni, zárt tágulási tartályt csak gáz és olaj energiahordozóval üzemelő rendszereknél szabad alkalmazni.

Társadalombiztosítási szabályok változása 2000-ben I.

Zsoldosné Serényi Csilla |  13 030

Ebben az évben nemcsak az adójogszabályok, hanem a társadalombiztosítás és gyermeknevelési támogatások szabályai is módosultak, igaz, csak kisebb mértékben.

Víztakarékossági lehetőségek II.

Bálint Attila |  7139

Vízmegtakarítás nyilvános mosdóknál és vizeldéknél.

Gondolatok a hőszükséglet-számításról

Stiebel József |  17 915
2

A hőszükséglet-számítással kapcsolatban rengeteg félreértés adódik, és mindenki a saját feje után csinál mindent, aminek nagyok a veszélyei.

Látogatás a Camponában

Beszélgetés a cápaakváriumoknál, Farkasdi Károly tulajdonossal.

Szontág László |  2603

Budapesten a Campona bevásárló központ épületegyüttesében nyílt meg Magyarországon az első tengeri akvárium, amiben cápákat, rájákat és különleges tengeri halakat láthatunk. Lapunkat nemcsak a különleges tengeri állatok, hanem a bonyolult víztisztítási rendszer is érdekelte.

Alvállalkozói rezsidíjak

 7040

Mostani lapszámunkban alvállalkozói rezsidíjakra kérdeztünk rá. A munkabér mellett az elszámolás módja, a visszatartott összeg mértéke, a fizetési határidők jelentették felmérésünk szempontjait.

A MEO átadásokról

 7806

Számos szerelői megkeresés érkezett szerkesztőségünkbe a MEO átadások körüli problémákkal kapcsolatban. Ennek nyomán kerestük fel a különböző Gázszolgáltatók képviselőit, műszaki ellenőreit, hogy tájékoztassák lapunkat a leggyakrabban előforduló hiányosságokról. Ezek közül emelünk ki az alábbiakban néhányat, egyelőre a Magyar Szabvány általános előírásait figyelembe véve. A következő lapszámokban regionális áttekintést nyújtunk a nemegyszer szigorúbb helyi szabályozókból.