Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

AjánlóAppajánló

Nézzünk a lábunk alá

Appajánló

2020/4. lapszám | Papp Tibor |  907 |

Nézzünk a lábunk alá

Ezúttal a lábunk alá nézünk a ProfiFloor két applikációjával, melyek azoknak is hasznosak, akik gyakorlottak a padlófűtés-rendszerek, padlóburkolatok kivitelezésében, mert már a tervezéskor, előzetesen kalkulálható a megfelelő anyagválasztás.

Padlófűtésköltség-kalkulátor

Ez a magyar nyelven is használható, a magyarországi szabványokhoz, szabályokhoz és tarifákhoz beállítható alkalmazás lehetővé teszi, hogy kiszámítsuk a leggyakoribb padlófűtéstípusok (elektromos áram, hőszivattyú, gáz, olaj, pellet stb.) éves költségét. A számításhoz a fűtési rendszer kiválasztása után beállítható a helyiségekben kívánatos hőmérséklet, a padlóburkolat típusa, a burkolandó terület mérete, a fűtési szezon hossza. Össze lehet hasonlítani bármely két különböző padlóalátét hőáteresztő képességét, azaz padlófűtéshez való alkalmasságát. A szimuláció eredményeképp megjelenik a két különböző padlóalátét közötti többletköltség különbsége, mely alapján eldönthető, hogy sikerül-e költséget megtakarítani.

Android: vgf.hu/a-floor iOS: vgf.hu/i-floor

Lépészaj-kalkulátor

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy összehasonlítsuk a lépések hangját a különböző padlóalátétekkel ellátott laminált padlón. A zajcsökkentő padlóalátétek az RWS mutató értékét javítják.(Az RWS mutatót Európai Lamináltpadló-gyártók Szövetsége hozta létre a zajcsökkentési képesség meghatározására.) A végfelhasználónak sokszor nehéz meghatároznia, hogy egy adott RWS-érték milyen hanghatást jelent és milyen különbségek várhatók a padlóalátétek kiválasztásakor. A kapott eredmények természetesen csak összehasonlításra alkalmasak, mert a zajhatások az adott helyiség egyéb körülményeitől, a padló és az aljzat tulajdonságaitól is nagymértékben függenek.

Android: vgf.hu/a-rws iOS: vgf.hu/i-rws

Szoftver

Kapcsolódó