Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

A szakszerűtlen kivitelezés ára

Egy egész család esett áldozatául a szén-monoxid-mérgezésnek

2020/5. lapszám | Bokor András Lantos Tivadar |  1346 |

A szakszerűtlen kivitelezés ára

A szakértői történetek döntő többségében vagyoni károkat tárgyalunk, néha vidám, megmosolyogtató, néha bosszantó eseteket. Amikor viszont emberéletek múlnak a hanyag és szakszerűtlen munkavégzésen, akkor mindannyian döbbenten állunk a történtek előtt. Keressük a hibát, és talán egy kicsit magunkba is nézünk, hogy az a feladat, amit nap mint nap végzünk, mennyire is felelősségteljes. Kell egyfajta elköteleződés, ami több, mint a munkánk után járó anyagi juttatás. A lelkiismeretlenségnek most egy egész család esett áldozatául, köztük egy kétéves kislány.

Bokor András okleveles gépészmérnök, igazságügyi szakértő rovata

A szén-monoxid-mérgezés minden évben szedi az áldozatait, hol idősebbek, hol fiatalabbak, hol szegények, hol pedig tehetősebbek halnak bele a tökéletlen égés visszaáramló melléktermékébe. A figyelmetlenség, az elhanyagolt kémények és tüzelőberendezések, a hanyag kivitelezés okozzák a problémákat. Ez alkalommal a házi, szakember nélküli üzembe helyezés, a kémény szakszerűtlen építése, de legfőképpen a hanyag kéményseprő-ellenőrzés okozta egy család vesztét. Döbbenetes látni a helyszíni szemle fotóit, a konyhát, a fürdőszobát, a vízzel teli kádat, és különösen szívszorító látni a gyerekszobát. Az otthon, ahol néhány perccel azelőtt még élet volt, egyik-pillanatról a másikra elcsendesedett, és örökre megállt a lakásban az idő. A külvilág egy darabig tudomást sem vett róla, hogy három ember hiányzik, a férj és a feleség nem jelentek meg munkahelyükön, a kislány pedig az óvodában. Néhány nap elteltével viszont keresni kezdték a családot, akik a telefonra nem reagáltak, a szomszédoknak nem nyitottak ajtót. Ezért a rendőrhatóság segítségét kérték az ismerősök. A sokat próbált egyenruhásokat is megviselte a látvány!

A cikk még 15 522 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Bokor AndrásCOPelletSzénmonoxidTanulságos

Kapcsolódó