Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Okosgépház családi házaknak 4.

Könnyen kezelhető, energiatakarékos helyiségenkénti szabályozás

2022/6. lapszám | Dezső Péter |  288 |

Okosgépház családi házaknak 4.

Napjainkban kiemelkedően fontos az energiatakarékos üzem a hűtési/ fűtési hőszivattyús rendszerünknél. Az energiatakarékosság mértéke az okosgépház-szabályozó beállításán múlik, melynek eléréséhez nélkülözhetetlen a hűtési/fűtési rendszerünk paramétereit könnyen átláthatóvá tenni a szakértő és a felhasználó szintjén is. Ebben segít minket a szabadon programozható színes, képnézet megjelenés, mellyel a bonyolult és összetett rendszerek is átláthatóak lesznek okosgépházunkban, így kezelőbarát formában tudjuk azt felprogramozni.

A dizájn képnézet programozása ugyan olyan egyszerű, mint az okosgépház előző cikkünkben részletezett logikai programozása. Az átlátható és kezelőbarát képnézetek megalkotása részben épületgépészeti, részben esztétikai feladat. Ebben segít minket az ingyenesen letölthető képnézetszerkesztő szoftver. Ebben a programban sem kell programnyelveket ismernünk, egyszerűen a listából kiválasztott vagy külön képként importált objektumokat beillesztjük és elhelyezzük a megjelenési képnézet ablakba, mint ikonokat, feliratozzuk igény szerint, és hozzárendelünk (link létrehozás) egy funkcióparamétert, amit az az ikon képviselni fog. Így nyílik rá lehetőségünk az adott ikon paraméterét állítani, például a nappaliban elhelyezett monitoron vagy táveléréssel a mobiltelefonunkon. Bármennyi képnézetablakot létrehozhatunk, válthatunk ezen ablakok között.

A cikk még 12 467 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Okosotthon

Kapcsolódó

Okosgépház családi házaknak 3.

Okosgépház családi házaknak 3.

Helyiségenkénti szabályozás programozása szabadon

Okosgépház családi házaknak 2.

Okosgépház családi házaknak 2.

Energiatakarékos, szabadon programozható épületgépészeti szabályozás

Okosgépház családi házaknak

Okosgépház családi házaknak

A cél az energiatakarékos, komfortos fűtés és hűtés