Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészeti perverzió?

Fürdőkádak a hálószobában

2022/5. lapszám | Bokor András Lantos Tivadar |  1064 |

Épületgépészeti perverzió?

Elsőre talán jó ötletnek tűnhet egy háló kellős közepén elhelyezett fürdőalkalmatosság – de nem épületgépészeti, hanem egyéb olyan szempontból, amelynek a taglalása más témájú szaklapok reszortja.

Bokor András okleveles gépészmérnök, igazságügyi szakértő rovata

Két peres történetet is szült a hálóban elhelyezett fürdőkád, mely a fenomenális élmények helyett inkább bosszúságok egész sorát idézte elő. Ha az épületben az építészek eleve úgy tervezik meg a lakásokat, hogy azokban a fürdőkád a hálókba kerüljön, és a hozzájuk tartozó gépészetet is ennek megfelelően alakítják ki – gondolok itt a szellőzésre, a víz- és lefolyóvezetékek kialakítására –, akkor lehet jó megoldás a hálószobában elhelyezett fürdőkád, feltéve, ha legénylakásról, vagy egy bizonyos célokra használt lakásról van szó. Azonban egy család életében nehezen férne bele egy ilyen lehetőség.

A cikk még 10 515 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Bokor AndrásTanulságos

Kapcsolódó