Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLKonyhatechnika

Hogyan kell konyhai szagelszívót tervezni?

Szinte mindenki elrontaná!

2022/10. lapszám | Lantos Tivadar Bokor András |  630 |

Hogyan kell konyhai szagelszívót tervezni?

Konyhai elszívórendszer tervezése látszólag rutinfeladat, valójában gondos odafigyelést igényel, és nincs igazából erre vonatkozó magyar nyelvű szakirodalom, hogy hogyan. Az alábbiakban szakértői véleményen keresztül mutatjuk be több társasház hibás szellőzőrendszerét, valamint a helyes tervezés sarokpontjait.

Bokor András okleveles gépészmérnök, igazságügyi szakértő rovata

A cikk óriási segítség lehet, hogy mire kell odafigyelni, hogyan kell gondolkodni és megvalósítani egy elszívórendszert. Tisztelt olvasóink! Ezt az írást a vgfszaklap.hu oldalon számos olyan ábrával kiegészítve olvashatják el, amelyet terjedelmi és méretbeli problémák miatt nyomtatásban nem közölhettük. Online viszont nincs akadálya közlésüknek, úgyhogy nyissák meg ott is, hiszen minden előfizetőnk hozzáfér ottani anyagainkhoz. Több olyan társasházat építettek egyidejűeg, ahol a konyhai elszívórendszer nem működött megfelelően. Mi „egy csomagban” találkoztunk velük. Közös ismertetőjegyük, hogy a kellemetlen szagok élhetetlenné tették a drága lakásokat. A hibák elkerülhetők lettek volna, ha a tervezők rendelkeznek a konyhai elszívók tervezésének alapvető ismereteivel. Erre vonatkozóan azonban sem oktatás, sem szakirodalom nincs Magyarországon, ezért a hasonló hibákat szinte minden tervező elkövetné. Éppen ezért tartjuk hiánypótlónak ezt az írást, amely valódi segítség lesz olvasóinknak.

A cikk még 16 519 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 400 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

400 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1500 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1500 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 8990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Bokor AndrásLégkezelésTűzhely

Kapcsolódó