Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Csatorna tisztítása vízzel

Vagyis a mosótechnikák

2023/3. lapszám | Wágner László |  455 |

Csatorna tisztítása vízzel

Sorozatunk immár a harmadik részéhez érkezett. Az első részben általánosságban foglalkoztunk a csatornakivitelezés gyakran előforduló, dugulást okozó hibáival, a másodikban ezek elhárításának legegyszerűbb és legalapvetőbb eszközeivel, a spirálos tisztítószerszámokkal ismerkedtünk meg. Tovább haladva ezen a nyomvonalon, most a nagynyomású mosóberendezésekkel ismerkedhetünk meg.

A nagynyomású vízzel való csőtisztítást rögtön itt az elején válasszuk szét két technológiára. Amiről most szó lesz az az úgynevezett „sterimo” módszer, és egy másik alkalommal részletezzük a „woma” technikát. De kezdjük az elején!

Teljesen természetes dolog az életünkben, hogy törekszünk a higiéniára. Portalanítunk, mosunk, mosogatunk, sepregetjük az udvart, lemossuk az autónkat, és lehetőleg tisztán tartjuk a környezetünket. Valahogy mindez a szennyvízrendszerek esetében az esetek többségében nem működik. Hogy miért? Valamiért a csatorna olyan „mumus” az emberek életében, amire jobb nem is gondolni. Szakmailag elfogadjuk, hogy egy jól kiépített hálózattal keveset kell foglalkozni, merthogy öntisztuló. Valóban az, de mivel arra szolgál, amire, letapadások, akadások és dugulások alakulhatnak ki benne – és ez bizony problémát jelent. Ha már kialakult a rendellenes működés, a dugulás, ennek elhárítására ez egyik szóba jöhető alternatíva a vezetékbe akadt szenny kimosása, egy mindenki számára ismert és használt berendezéssel.

A cikk még 6 565 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

csatornakarbantartás

Kapcsolódó