Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Wágner László

 348 | |

Wágner László cikkei

Wágner László

Jog, etika, higiénia

Mi kell ahhoz, hogy valaki duguláselhárítóként tevékenykedjen?

2023. július 3. |  276

Mostani cikkünkben górcső alá vesszük, mi szükséges ahhoz, hogy valaki duguláselhárítónak álljon, melyek azok a feltételek, aminek meg kell felelni, mind szakmaiságban, mind etikailag – és természetesen egészségileg!

Wágner László

Duguláselhárítás

A nagyágyú, azaz a „woma”

2023. május 3. |  343

Akik forgatják lapunkat, megszokhatták, hogy szakcikkeink nem tartalmaznak termékmegjelölést vagy márkaneveket. Olykor azonban megesik, hogy egy-egy márkanév köznevesül, így lesz a gépjárművekre telepített csatornamosó berendezés akkor is woma, ha egész más a márkája. Jelen cikkünkben a szót ebben a köznevesült értelemben használjuk mi is.

Wágner László

Csatorna tisztítása vízzel

Vagyis a mosótechnikák

2023. március 9. |  350

Sorozatunk immár a harmadik részéhez érkezett. Az első részben általánosságban foglalkoztunk a csatornakivitelezés gyakran előforduló, dugulást okozó hibáival, a másodikban ezek elhárításának legegyszerűbb és legalapvetőbb eszközeivel, a spirálos tisztítószerszámokkal ismerkedtünk meg. Tovább haladva ezen a nyomvonalon, most a nagynyomású mosóberendezésekkel ismerkedhetünk meg.

Wágner László

Dugulás, avagy a szennyvíz bosszúja

2022. november 30. |  1134
6 5 (3)

Megszokott mindennapjaink láthatatlan segítője, a gépészet „feketebáránya” a szennyvízvezeték. Ha jól és rendesen bánunk vele, azt meghálálja, de bizony, ha „gonoszkodunk” vele, akkor ő is „gonosz” lesz velünk, és mi húzzuk a rövidebbet. A most induló cikksorozatunknak témája a dugulás és a duguláselhárítás lesz, melyben megpróbálunk kitérni minden részletre A-tól Z-ig. A dugulások és a dugulások elhárítása nem közkedvelt szakmai téma. Néha bizony „undi” is lesz, amiről írunk, de mivel a dugulások elhárítása, illetve megelőzése nagyon fontos része életünknek és szakmánknak, ezért a téma megkerülhetetlen.