Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Kémények

Segítség a gyakorlatban V.

2022/3. lapszám | Ing. Pavel Ulrich |  811 |

Kémények

Ez a cikk a kéményépítés szerelési hibáira és hiányosságaira összpontosít, különös tekintettel a rozsdamentes acél és az épített/falazott kéményrendszerekre. A cikkben szereplő kiválasztott fényképek valós életből vett példákat mutatnak be.

Az olyan kéményjáratok esetében, amelyeket a készülék működése miatt béleltek ki, mindig meg kell fontolni, hogy az eredeti bélést meg kell-e tartani, vagy el kell-e távolítani a kéményből. Különösen a gázkazánok esetében, ahol az atmoszferikus kazánt kondenzációs kazánra cserélik.

Lehet, csak nem mindegy, hogyan

Az eredeti bélést gyakran megtartják, és arra használják, hogy friss levegőt szívjanak a készülékbe. Ez gyakran előnyösebb megoldás, mintha a kazán a téglakémény kürtőjéből szívná a levegőt. Ebben az esetben a kazán porszemcséket szívhat be az épített kéményből, és a készülék vagy egyes alkatrészeinek élettartama csökkenhet.

Az ilyen égéstermék-elvezető nyílást, amelyet égéstermék-elvezetésre és égési levegőellátásra használnak, mindig megfelelően kell lezárni.

A cikk még 3 801 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Kémény

Kapcsolódó

Kémények

Kémények

Segítség a gyakorlatban 3.

Kémények

Kémények

Segítség a gyakorlatban 2.

Kémények

Kémények

Segítség a gyakorlatban