Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetSzakoktatás

Légtechnika, klímatechnika

2018/4. lapszám | Rácz László |  12 155 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Légtechnika, klímatechnika

A szellőzés fogalma a helyiségekben történő légcserét jelenti, azt a folyamatot, amikor a szabadban lévő friss, oxigéndús levegő beáramlik, és ezzel egyidőben a bent lévő páradús, elhasznált, illetve szennyezett levegő távozik. A fő célja egy jól szabályozott szellőzésnek, hogy a legkisebb energiaveszteséggel távolítsa el a lakótérben felszabaduló szennyező anyagokat.

Belső lakóterünk levegőjének minőségét megvizsgálva tapasztalhatjuk, hogy egy elhasznált levegőjű, rosszul szellőztetett lakásban szervezetünk rosszabb hatásfokkal dolgozik. Akinek napközben gyakran fáj a feje, fáradtnak, levertnek érzi magát, érdemes azon elgondolkodnia, mi lehet ennek az oka. Elképzelhető, hogy a szellőzéssel van probléma, azaz „elfogyott” a friss levegő a helyiségből.

A cikk még 18 220 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Folytatjuk. A következő lapszámban a vízellátás, csatornázás című könyvet mutatjuk be.

KlímaSzakoktatás

Kapcsolódó