Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vízellátás, csatornázás

2018/5. lapszám | Rácz László |  1499 |

Vízellátás, csatornázás

Az épületgépészeknek nagy szerepük van a tisztálkodás feltételeinek megteremtésében. Ha belegondolunk, manapság a fürdőszobák megépítésének költsége csupán töredéke az egész épület építési költségének. Ennek ellenére még ma is a lehető legkisebb méretekkel építik a fürdőszobákat, sőt sok esetben egyetlen fürdőszoba kerül a többgenerációs családi házba is.

Hetedik könyv

A könyvsorozat hetedik kötete tartalmazza a víz- és csatornarendszer-szerelő feladatok modul kerettanterv szerinti tananyagegységeit, vízellátási alapismereteket, a csatornarendszerek elemeit, a vízellátó hálózat telepítési, üzembe helyezési ismereteit, ezek elméleti és gyakorlati követelményeit.

  • A vízellátás kialakítása című fejezet tartalmazza a korszerű vízszerelés csőanyagait, a berendezési tárgyak szerelési ismereteit, jellemzőit, a közműhálózat nélküli vízellátás lehetőségeit.
  • A meleg víz előállítása című fejezetben megismerhetik az egyedi melegvíz-termelő berendezéseket, a központi melegvíz-ellátás kialakítását, a tárolás rendszerét, a hőcserélőket és a melegvíz-ellátás biztonsági szerelvényeit.
  • A házi vízmedence gépészeti szerelése című fejezet tartalmazza a medencék építési anyagait, a vízforgató berendezés telepítését, a szerelés csőanyagait és a házi vízmedence vízkezelését.
  • A Tűzvédelmi rendszerek című fejezet tartalmazza a vízködös oltást, a sprinkler és záporberendezések kialakítását.
  • A szennyvízelvezetés, csatornaszerelés című fejezet tartalmazza a csatornák kialakítását, a szennyvizek fajtáit, a csatorna-csővezetékek anyagait, az egyes berendezési tárgyak csatornabekötését, a szennyvíztisztítás rendszerelemeit.

A könyv fejezeteiből néhány érdekesebb témakör átismétlését javaslom a már gyakorló szakembereknek is, még egyszer hangsúlyozva, hogy a könyv az alapszakképzésben részt vevő fiatal szakembereknek íródott.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Szakoktatás

Kapcsolódó