Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Univerzális szifon

| |  2836 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Univerzális szifon

A nürnbergi székhelyű, pécsi leányvállalattal is rendelkező Haas cég egy különleges szifont fejlesztett ki, melyet széles körben alkalmazhatunk.

A 2793-as univerzális szifon csatlakoztatható  5/4" és  6/4" lefolyóhoz is (előbbi mosdónál, utóbbi mosogatónál általános), tokcsatlakozás szempontjából pedig a szifonszett tartalmaz egy DN 32 és egy DN 40-es könyökcsövet, így mindkét méretbe illeszthető. A tömlőcsatlakozónak köszönhetően mosó- vagy mosogatógép is köthető rá.

Mivel helytakarékos idommal rendelkezik, a lefolyó alatt nem a szifonkönyökkel találkozunk, melyet szorosan a fal mellé illeszthetünk, hanem egy üres térrel, melyet kiválóan kihasználhatunk, így elhelyezhető mellette szemetes, vízlágyító, kisbojler, víztisztító, esetleg még egy polc, de fiók esetén sem kell a közepét kivágni, sőt ezenkívül alkalmazható mozgáskorlátozott szifonként is.

A nagy dimenziókból könnyen szabhatunk kisebbet, függőlegesen is, de vízszintesen akár több mint 30 cm oldalelhúzás is elérhető.

Műanyag