VGF szaklap

A szakmai reklámok hitelessége

| |  586 | |

A szakmai reklámok hitelessége

Az utóbbi hetekben a szakma „gázfűtéses” gyártói képviseleteit forrásba hozta egy új piaci szereplő, amelynek hirdetései, PR cikkei a VGF szaklapnál is megjelentek. A kritikák, támadások hozzánk is eljutottak, és úgy éreztük, szerkesztőségünknek reagálnia kell ezekre

A Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap alapításától, 2000-től elkötelezett volt a hiteles szakmai tájékoztatásért, erre cikkíróink és szerkesztőségünk is maximális hangsúlyt helyez. Természetesen nem voltunk és vagyunk tévedhetetlenek, de a becsúszott hibákat rögtön korrigáltuk, helyesbítettük, helyreigazítottuk.

Szintén fő feladatunknak tekintettük a gagyi, a félinformációkon alapuló félrevezetés elleni fellépést, és erről mind a szakma, mind a közmédia tájékoztatását. A szakmába nem való jelenségek kiirtása érdekében több esetben a sajtópert is vállaltuk, és eddig mindet megnyertük, mert állításaink igaznak bizonyultak.

A nyomtatott és online felületeinken helyet kapó, marketingjellegű anyagok szakmai tartalmát a sajtótörvény alapján nem kell vizsgálnunk, csak jól észlelhetően elkülönítenünk – azokért a hirdető viseli a felelősséget. Ennek ellenére mi az új technológiáknál minden esetben utánajárunk annak, mint tettük a mostani, viharokat kavart berendezés esetén is. A készüléket – talán belátható, miért – nem tudtuk és nem is akartuk „szétszedni”, de áttekintettük a bizonyítványait, és az alkalmazásáért végső felelősséget vállaló szolgáltatóhoz is kérdést intéztünk, amire pozitív választ kaptunk. Úgy gondoljuk, hogy egy szerkesztőség ennél többet nem tehet, de nem is szabad megtennie.

A VGF, hű maradván szakmédiumi hitvallásához, ezután is nyitott marad minden, tényekkel alátámasztott véleményre, kritikára, ezért kérjük önöket, hogy ha konkrétummal rendelkeznek, ÍRÁSBAN juttassák el hozzánk, és mi teret fogunk annak adni.

Ezen túl pedig várjuk az érdeklődőket március 2-ai szakmai napunkra, ahol – bár nem vitafórumnak, hanem a közös képviselők számára tájékoztató platformnak szántuk – lehetőséget biztosítunk kérdések feltevésére, informálódásra a témában.

 

VGF szaklap