Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Otthon Melege: Elstartolt a társasházi pályázat

2019. szeptember 25. | VGF&HKL online |  2554 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Otthon Melege: Elstartolt a társasházi pályázat

Szeptember 24-től pályázhatnak a távfűtéssel ellátott társasházak és lakásszövetkezetek a lakások fűtési rendszereinek szabályozhatóságát célzó beruházásokra, illetve radiátorcserére. A keretösszeg 2 milliárd forint, a vissza nem térítendő támogatás mértéke lakásonként maximum 350 ezer, pályázatonként legfeljebb 74 millió forint lehet.

Jelenleg mintegy 200 ezer olyan távfűtéses lakás van Magyarországon, amelyben nem szabályozható a fűtés. Számukra jelenthet segítséget az Otthon Melege program új alprogramja. A kiírásra kizárólag és lakásszövetkezetek pályázhatnak. A pályázaton való részvétel feltétele a társasházak esetén a pályázattal érintett épület összes lakásának tulajdoni hányada alapján számított legalább egyszerű szavazattöbbséggel, a lakásszövetkezetek esetén pedig a pályázattal érintett épület összes lakástulajdonnal rendelkező tagok legalább több mint felének a támogató szavazatával meghozott közgyűlési határozat.

A pályázat keretén belül a pályázat benyújtását megelőzően lakáscélú használatban lévő (lakott) távfűtéssel ellátott lakásszövetkezeti vagy társasházi lakóépületek energetikai felújítására igényelhető támogatás. Ugyanazon épületre/épületrészre vonatkozóan csak egy pályázat részesíthető támogatásban, így a pályázat ismételt, módosítási céllal történő benyújtása csak a korábban beadott pályázat visszavonása vagy elutasítása esetén fogadható el.

A pályázattal érintett beruházás teljes költsége önrészből és vissza nem térítendő támogatásból áll. A vissza nem térítendő támogatás folyósítására utófinanszírozás formájában maximum három lehívási ütem keretében kerülhet sor. A vissza nem térítendő támogatás mértékét a támogatói döntéssel határozzák meg. A támogatás minimális mértéke az elszámolható bruttó költségek 10 %-a, maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 50 %-a. A támogatás összege minimum 150 000 Ft, de maximum 75 000 000 Ft. A támogatás maximális mértéke lakásonként maximum 350 000 Ft.

További információk: tav2019.nfsi.hu

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Pályázat

Kapcsolódó