Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Készüljünk a pályázatra!

A nyárra ígérték az energiaszegénység kockázatában élők napelem-telepítési támogatásának kiírását

2021. július 26. | VGF&HKL online |  1368 |

Készüljünk a pályázatra!

Bár még nem írták ki azt a pályázatot, amelynek révén az energiaszegénység kockázatának leginkább kitett, több tízezer család kaphat várhatóan vissza nem térítendő EU-s támogatást, Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) véleménye szerint az érintetteknek nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, és érdemes szakértő segítséget kérve felkészülni a pályázati ablak megnyílására.

Legkésőbb 2021. július végéig kiírják azt a pályázatot, ami nagyjából 35 ezer háztartás számára nyújt 100%-os vissza nem térítendő támogatást fűtéskorszerűsítésre és napelemes rendszer beruházására – ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be még májusban, amikor átadta a Közép-Európa legnagyobb naperőművét Kaposváron.

A támogatás napelemes rendszer telepítése, fűtési és melegvíz-ellátó rendszerek korszerűsítésére, nyílászárók cseréjére és tárolókapacitás kiépítésére ad forrást. A napelemes rendszerhez szükséges 3 fázis kiépítésére és egyebek mellett a villanyóra szabványosítására is lehet támogatást igényelni. Támogatható tevékenység továbbá elektromos fűtőpanelek/ infrapanelek kiépítése az ezt kiszolgáló napelemes rendszerrel, valamint levegő-levegő, illetve levegő-víz hőszivattyú telepítése.

Noha cikkünk írásakor a pályázati kiírás még nem született meg, remélhetőleg hamarosan megnyílik a pályázati ablak. Kiss Ernő, az MNNSZ elnöke egy rövid videóban foglalta össze, miért érdemes minél felkészültebben belevágni a pályázatba, és ehhez milyen segítséget kaphatnak az érdeklődők.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

PályázatVideó