Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Következő lapszámunk július 2-án jelenik meg.

A megjelenések éves ütemezése a Médiaajánlat oldalon található.

VGF&HKL szaklap 2003. október

A napkollektorok hatásfoka és teljesítménye

 33 772
1

Lapunk július-augusztusi számában összehasonlító táblázat jelent meg a Magyarországon beszerezhető napkollektorok műszaki paramétereiről. A gyártó és forgalmazó cégeknek meg kellett adniuk az általuk kínált napkollektor hatásfokát is, amit a cégek többsége 80% körüli értékben határozott meg. Vajon valós lehet-e ez a rendkívül magas hatásfok? Igen, ahogy például a mondás szerint az is igaz lehet, hogy egy Trabant üzemanyag-fogyasztása 100 km-en 1 liter. Lejtőn lefelé és hátszélben, de igaz.

Darálós WC az uniós szabályozás tükrében

 46 322
1 5 (1)

A tervezők szinte kivétel nélkül ismerik, a szerelők szinte kivétel nélkül telepítették is már. Általában – tévesen – mégis csak kényszermegoldásnak tekintik a berendezést. Pedig igazi előnye a nagyobb tervezési szabadság, ami új építés esetén ugyanúgy érvényes, mint komfortosítás esetén.

Zajvédelem az épületgépészetben II.

 29 759
1 5 (1)

A zaj keletkezésének, terjedésének alapjai és a zaj továbbterjedésének csökkentése.

A házi szennyvíztisztítók használata

 40 695

Napjainkban egyre több építőiparral kapcsolatos kiállításon találkozhatunk a hivatalos terminológiával élve „egyedi szennyvíztisztító kisberendezésekkel”.

Hittel, felelősséggel

 18 822

Orbán Sándorral akkor kerültem először – áttételesen – kapcsolatba, amikor beüzemelte a falikazánunkat. Én nem voltam otthon, de mély benyomást tett rám, hogy rendkívül nőies, ezáltal nem kifejezetten műszaki beállítottságú feleségem Sándor útmutatása alapján azonnal elsajátította a cirkó kezelésének tudományát. Egy év múlva, az esedékes karbantartáskor már én vártam a kollégát: beszélgettünk, később egy egész munkanapot vele töltöttem, járva a megrendelőket. Ez alatt az idő alatt egy érdekes embert és kiváló szakembert ismertem meg személyében.

A 24 KW-os fali kondenzációs kazánok

 21 477

A 24 KW-os fali kondenzációs kazánok cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Válts Arcot!

Matis Bálint |  24 102

A legtöbb vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor szükségessé válik olyan sajátságos arculati elemek kialakítása, amelyek a cég irányvonalának beállítottságát tükrözve segítik a társulás fennmaradásához szükséges kommunikációs rendszer kiépítését. Mivel egy hatásosan megtervezett – egyszerűségével telibe találó céglogóval, Web-címmel és egyéb elérhetőségekkel ellátott – levélpapír a partnerkapcsolatok kialakításánál remek útmutatóként szolgálhat, nem árt, ha komolyan veszszük az elsődleges külső jegyeink kialakításának feladatát.

Darabolófogó

 27 320

Darabolófogó cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Termosztatikus szelepek II.

 24 958

Termosztatikus szelepek II. cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Solar-rendszerek

 25 572

Solar-rendszerek cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.