Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A megjelenések éves ütemezése a Médiaajánlat oldalon található.

VGF szaklap 2003. október

A napkollektorok hatásfoka és teljesítménye

|  35 904
1

Lapunk július-augusztusi számában összehasonlító táblázat jelent meg a Magyarországon beszerezhető napkollektorok műszaki paramétereiről. A gyártó és forgalmazó cégeknek meg kellett adniuk az általuk kínált napkollektor hatásfokát is, amit a cégek többsége 80% körüli értékben határozott meg. Vajon valós lehet-e ez a rendkívül magas hatásfok? Igen, ahogy például a mondás szerint az is igaz lehet, hogy egy Trabant üzemanyag-fogyasztása 100 km-en 1 liter. Lejtőn lefelé és hátszélben, de igaz.

Darálós WC az uniós szabályozás tükrében

|  47 316
1 5 (1)

A tervezők szinte kivétel nélkül ismerik, a szerelők szinte kivétel nélkül telepítették is már. Általában – tévesen – mégis csak kényszermegoldásnak tekintik a berendezést. Pedig igazi előnye a nagyobb tervezési szabadság, ami új építés esetén ugyanúgy érvényes, mint komfortosítás esetén.

Zajvédelem az épületgépészetben II.

|  31 009
1 5 (1)

A zaj keletkezésének, terjedésének alapjai és a zaj továbbterjedésének csökkentése.

A házi szennyvíztisztítók használata

|  41 768

Napjainkban egyre több építőiparral kapcsolatos kiállításon találkozhatunk a hivatalos terminológiával élve „egyedi szennyvíztisztító kisberendezésekkel”.

Hittel, felelősséggel

|  19 208

Orbán Sándorral akkor kerültem először – áttételesen – kapcsolatba, amikor beüzemelte a falikazánunkat. Én nem voltam otthon, de mély benyomást tett rám, hogy rendkívül nőies, ezáltal nem kifejezetten műszaki beállítottságú feleségem Sándor útmutatása alapján azonnal elsajátította a cirkó kezelésének tudományát. Egy év múlva, az esedékes karbantartáskor már én vártam a kollégát: beszélgettünk, később egy egész munkanapot vele töltöttem, járva a megrendelőket. Ez alatt az idő alatt egy érdekes embert és kiváló szakembert ismertem meg személyében.

A 24 KW-os fali kondenzációs kazánok

|  21 808
1

A 24 KW-os fali kondenzációs kazánok cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Válts Arcot!

Matis Bálint |  24 811

A legtöbb vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor szükségessé válik olyan sajátságos arculati elemek kialakítása, amelyek a cég irányvonalának beállítottságát tükrözve segítik a társulás fennmaradásához szükséges kommunikációs rendszer kiépítését. Mivel egy hatásosan megtervezett – egyszerűségével telibe találó céglogóval, Web-címmel és egyéb elérhetőségekkel ellátott – levélpapír a partnerkapcsolatok kialakításánál remek útmutatóként szolgálhat, nem árt, ha komolyan veszszük az elsődleges külső jegyeink kialakításának feladatát.

Darabolófogó

|  27 624

Darabolófogó cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Termosztatikus szelepek II.

|  25 332

Termosztatikus szelepek II. cikkünkről bővebben olvashat, ha rákattint a címre.

Solar-rendszerek

|  25 844

Áttekintő táblázat