Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Gyűjtőkéményekről a kéményseprő szemével

2021/3. lapszám | Kocsis Krisztián |  1326 |

Gyűjtőkéményekről a kéményseprő szemével

Az elmúlt évek, különösen az elmúlt hónapok történései, kinyilatkoztatásai, továbbá a kéményseprők tapasztalatai a gyűjtő jellegű égéstermék-elvezetők kéménytechnikai piacán szükségessé teszik az alábbi gondolatok megfogalmazását.

Szinte már lerágott csont az épületgépészek, kéményseprő- és gázipari szereplők, kivitelezők, építészek, közös képviseletek rémálmaként felettük lebegő, a hagyományos, nyílt égésterű tüzelőberendezések égéstermék-elvezetésére szolgáló gyűjtőkémények problémaköre. Mégis, amikor valaki kíváncsi a témában publikált szakmai véleményekre, figyelemfelhívásokra, könnyen rátalálhat a VGF szaklap 2008. júniusi lapszámában megjelent, Gyűjtőkémény, avagy meddig ketyeg még az időzített bomba című cikkre.

Társszerzőként, 13 év távlatában elolvasva az abban foglaltakat, sajnos azt kell mondanom, hogy a helyzet, a bizonytalanság szintje semmit sem javult, sőt, ki lehet jelenteni, hogy az ErP-rendeletek hatására csak halmozódtak a gyűjtőkéményes házakban, lakásonkénti tüzelőberendezést üzemeltetni kívánók, felhasználók problémái.

A cikk még 11 728 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Égéstermék-elvezetőGyűjtőkéményKémény

Kapcsolódó

Talán most felfigyelnek a kéményseprők ajánlására

Talán most felfigyelnek a kéményseprők ajánlására

A szakma képviselői már másodszor javasolják a hírhedt MSZ 845-ös szabvány korszerűsítését