Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Az E.ON csökkenti a rezsit a lakosságnál

| |  1555 |

Az E.ON csökkenti a rezsit a lakosságnál

Érdekes különbség tapasztalható az E.ON és a NKM Földgázszolgáltató közt, ugyanis előbbi 5%-kal olcsóbban kínálja a gázt a lakossági fogyasztók egy körének, mint az állami Zrt., lévén, hogy maga is kedvezőbb áron jut hozzá.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy évente minimum 13.000 forinttal, azaz havonta több mint 1000 forinttal ígérnek alacsonyabb gázszámlát, mint az NKM Földgázszolgáltató. A kedvezmény a mostani gázdíjra vonatkozik, amelynek keretein belül a szolgáltató az ún. molekuladíjra két évig garanciát vállal (molekuladíj: a szállított földgáz tényleges díjának változatlansága).

Az E.ON szerint amiatt lehet náluk olcsóbb a gáz, mert mint versenypiaci kereskedő, nem hatóságilag szabályozott árakon és forrásból, hanem szabadpiacon tudja megvásárolni a szénhidrogént. Ez azt jelenti, hogy amennyiben változik az egyetemes szolgáltatás díja, akkor módosulhat ez az árkedvezmény is. Vannak azonban bizonyos elemek, melyeknek változtatási jogát fenntartja a társaság, hiszen ezek saját hatáskörükön kívül módosulhatnak – ezek az elemek: az alapdíj, a gázdíjban lévő rendszerhasználati díjak, és a szállított gázmennyiségre vonatkozó forgalmi díj.  

"A Gáz Plusz nevű ajánlatunk az átlagosan legalább 25 ezer forintos gázszámlájú (azaz az említett, évi 2500 köbméteres fogyasztású) ügyfeleknek nyújt kedvezményes gázszolgáltatást, és egy Otthonangyal Partner nevű csoportos baleset-biztosítást – válaszolta az E.ON a Világgazdaság kérdésére. Az ajánlat két évre szól, a biztosítás pedig választhatóan egyéni vagy családi, és a szerződés hatálybalépésétől számított első három hónapig ingyenes."

EnergiamegtakarításFöldgáz