Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Gázfőzőlapokat hív vissza az IKEA – hibásan működnek

Gáz van az IKEA egyik gázfőzőlapjával

| |  1333 |

Gázfőzőlapokat hív vissza az IKEA – hibásan működnek

Az IKEA visszahívja az Eldslaga gázfőzőlapokat, ugyanis a készülékek szén-monoxid-kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket.

Megelőző intézkedésként az IKEA teljesen ingyenes, szakemberek által végzett helyszíni hibajavítást biztosít a 2018. január 1-je előtt vásárolt Eldslaga gázfőzőlapokra. A beszállítói oldalon ugyanis (emberi mulasztás miatt) nem megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe, és ennek következtében a szén-monoxid-kibocsátás meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket – írja az IKEA.

Az IKEA arra kéri vásárlóit, hogy akik 2018. január 1-je előtt vásárolták az Eldslaga gázfőzőlapot, mostantól semmilyen körülmények közt ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt addig, amíg a szervizelést el nem végezték a készüléken. Az összes többi égő jelenleg biztonságosan használható.

A probléma megoldása érdekében az IKEA arra kéri a vásárlókat, hogy lépjenek kapcsolatba az áruházlánc vevőszolgálati munkatársaival a (+36)-1-460-31-60-as telefonszámon, hogy a szervizelés időpontjával kapcsolatosan egyeztetni tudjanak. A vásárlást igazoló nyugta bemutatása nem szükséges.

EgészségHatóságHáztartás