Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

10 millió ember dolgozik a globális megújuló energia iparágában

2018. május 18. | Kósa Krisztina |  1553 |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

10 millió ember dolgozik a globális megújuló energia iparágában

Világszerte több mint 10 millióan dolgoznak már a megújuló energia ágazatában, miután 2017-ben több mint félmillió új munkahely jött létre az iparágban.

A tavalyi 5,3%-os emelkedéssel 10,3 millióra nőtt a megújuló energia ágazati munkahelyek száma – írta a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség legutóbbi jelentésében. A megújuló energia iparág legnagyobb foglalkoztatói Kína, Brazília, USA, India, Németország és Japán. Ezen országok együttesen az ágazati munkahelyek több mint 70%-át adják.

Míg a megújuló energia alapon termelő kapacitás telepítések és üzemeltetés világszerte már egyre több embernek teremt munkalehetőséget, addig a gyártás továbbra is csupán néhány országra koncentrálódik, így főleg emiatt az állások négyötöde Ázsiában jött létre. Egyedül Kína 43%-át adja a globális megújulós munkahelyeknek.

Különösen magas a kínai munkahelyek részesedése a napenergia alapú fűtés-hűtés (83%), illetve a napenergia alapú áramtermelés (66%) területén.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 8990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Megújulók