Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Életveszélyes rezsicsökkentés

| |  647 |

Életveszélyes rezsicsökkentés

Három családi házra és egy mezőgazdasági épületre csaptak le a nyomozók Pásztón. Az ingatlanok tulajdonosa a mérőket megkerülve mindhárom helyszínen lopta az áramot és a gázt. Utóbbit például egy kerti locsolócsővel.

Állampolgári bejelentés alapján, összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök 2021. április 14-én egy pásztói férfi ingatlanjaira lopás és közveszélyokozás elkövetésének gyanúja miatt – tette közzé a Police.hu.

A rendőrök a szolgáltatók szakembereivel közösen nézték végig az ingatlanokat, melyekben házilag kialakított áram- és gázvételezést fedeztek fel. Volt olyan hely, ahol közvetlenül a ház fala mellett, ugyanakkor a föld felett, egy kerti locsolócsőben vezették el a gázt, kitéve azt az időjárás viszontagságainak. Az illegális „rezsicsökkentő” ezzel feltehetőleg nemcsak saját családja életét veszélyeztette, hanem a környéken lakókét is. 

A szolgáltató kára egyelőre még szakértői kérdés, ugyanúgy, ahogy annak megállapítása is, hogy fennállt-e a közveszély. A jelenleg folyamatban lévő szakértői vizsgálatot követően várható a férfi gyanúsított kihallgatása. 

Eph Hilti szalaggal, festett csőre?! Ez veszélyes! :-) 

Minden előírásszerű, ahogyan az a GMBSZ-ben áll

CsalásFöldgáz

Kapcsolódó