Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Halmos Attila

 429 | |

Halmos Attila cikkei

Halmos Attila

Környezettudatos lomtalanítás

A hűtőközeget tartalmazó készülékeknek nincs helyük az utcán

2019. november 4. |  346

A különböző hűtőközegekkel feltöltött háztartási berendezések veszélyes hulladéknak számítanak, így a szabályok szerint nem szabad kitenni az utcára lomtalanításkor. Ugyancsak tilos a nem szakszerű, otthoni megbontásuk – például értékesíthető alkatrészek kinyerése céljából –, hiszen ezzel környezetkárosító gáz kerülhet a légkörbe.

Halmos Attila

Otthoni víztakarékossági módszerek

2019. november 4. |  490

A fejlett ipari országok jelenleg 2-3-szor annyi vizet használnak, mint amennyit a természetes vízkörforgás biztosít. A fogyasztásra alkalmas készletek tehát erősen korlátozottak, ezzel szemben a fogyasztási igények fokozatos növekedése tapasztalható. A népességnövekedés és a klímaváltozás következtében egyre nagyobb gondot okozhat a víz és az energia hiánya, elsősorban a fejlődő országokban, úgyhogy a vízzel való takarékoskodás kulcskérdés. Nézzük, hogyan tehetjük ezt meg az otthonunkban.

Halmos Attila

A sárga villogó használata

2019. október 7. |  3720
7 5 (4)

Egyre több szolgáltató cég szervizese használ megkülönböztető jelzést, sárga villogót az autóján. Ezt a jogszabályok szerint a víz-, gáz és fűtésszerelők is megtehetik, de csak bizonyos feltételek mellett. Először is engedélyt kell kérniük a megkülönböztető jelzés használatára, és az autójuknak is meg kell felelnie bizonyos követelményeknek.

Halmos Attila

Kerti tavak gépészete

2019. július 8. |  622

Egyre több családi ház kertjében építenek kisebb-nagyobb kerti tavakat. Ahhoz, hogy ezek a mesterséges létesítmények megfelelő környezetet kínáljanak, szükségünk lehet az oxigénellátást és a szűrést biztosító gépészeti rendszerek beépítésére is.