Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Mikor jó egy épületgépészeti árajánlat?

2023. március 16. |  495 |

Nagyobb munkák esetén a megrendelők elvárják, hogy a kivitelező árajánlatot készítsen. A formai követelmények tekintetében megoszlanak a vélemények, mennyire kell részletesnek Lennie, mit tartalmazzon pontosan az ajánlat.

A kitépett kockás papírra, grafitceruzával leírt árajánlatok világa már kevésbé jellemző. Ma mindenki rendelkezik e-mail-címmel, ahová pillanatok alatt el lehet küldeni az ajánlatot egy-egy munkáról. Aki igényesebb, az rendelkezik formanyomtatvánnyal, amely tartalmazza a megrendelő nevét, munkavégzés helyét, sőt, alá is van írva és lepecsételve. Vannak, akik csak a közvetlen levelezésben részletezik valamelyest a munkavégzés költségeit a megrendelőknek. Hogy mennyire kell az ajánlatnak részletesnek lennie, arról megoszlanak a vélemények, vannak, akik a legapróbb részletekbe is belemennek, az anyagok márkáját is leírják, pontos méretekkel, mások hagynak maguknak némi mozgásteret. Hogy mennyire fontos egy munka elnyeréséhez a jó ajánlat, az egy másik kérdés, de a pontos elszámolás, és a félreértések elkerülésének alapja.

Ön szerint mikor jó egy épületgépészeti árajánlat?

A szavazás lezárult

Eredmények:

35%

Nagy munkáknál aprólékos, mindenre kiterjedő. Persze alaposan át kell gondolni, ezért nem lehet összecsapni. Kisebb megbízásoknál a részletek lényegtelenek.

37%

Akkor jó az ajánlat, ha hagy kellő mozgásteret a kivitelezőnek. Az internet világában a megrendelők könnyen utánanéznek az anyagok árainak, és sokszor egy-egy termékre olcsóbb árat találnak. Ezért nem biztos, hogy jó a márkákat is kiírva ajánlatot adni.

16%

Az ajánlatnak formailag jól kell kinézni, az érvényesség idejét pontosan meghatározva, és a változtatás jogát fenntartva. A többi nem igazán számít.

7%

Csak az a fontos, hogy jó árat tudj adni. Az ajánlat senkit nem érdekel.

5%

Nincs véleményem.