Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Morvay Béla

 7804 | |

Morvay Béla cikkei

Morvay Béla

Szivattyú a múlt századból

2021. június 30. |  723

Az Épületgépészeti Múzeum tárgyait bemutató sorozatunkban most egy olyan szivattyút mutatunk be, amely gyakorlatilag egyidős a szivattyús melegvízfűtések elterjedésével. Vagyis a múlt század elején fejlesztették ki. Ez nem más, mint a Calor szivattyú.

Morvay Béla

Művezető az Épületgépészeti Múzeumban 3.

2021. április 7. |  621

Rendhagyó múzeumi sorozatunk harmadik darabját olvashatják. Szerzőn 1983-ban zárta le az előző részt, onnan folytatjuk most a már magas beosztásban dolgozó művezetőnk történetét.

Morvay Béla

Előléptetnek

Művezető az Épületgépészeti Múzeumban

2021. február 3. |  7572

Ebben a sorozatunkban egészen a múlt év utolsó lapszámáig kizárólag az Épületgépészeti Múzeum tárgyait mutattuk be, akkor azonban egy tevékenységről, a művezetői tevékenységről volt szó. Ennek az írásnak a második része következik most. 1970-ben zártuk le az előző fejezetet, most pedig onnan folytatjuk.

Morvay Béla

A művezető

2020. december 4. |  7935

Ebben a sorozatunkban eddig kizárólag az Épületgépészeti Múzeum tárgyait mutattuk be hónapró-hónapra. Ez az írás azonban kilóg a sorból, hiszen kiállított művezetőt természetesen nem találunk egyik tárlóban sem. Viszont ez a tevékenység annyit változott az idők során, hogy szinte múzeumi kalandként foghatjuk fel, ha visszatekintünk rá, hogy is ment ez annak idején. Ahogyan azt már megszokhatták, ezúttal is egy személyes élményekben gazdag írás következik.