Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Varga Csaba

 53 | |

Varga Csaba cikkei

Varga Csaba

Válasz a Covid-helyzetre

UV-lámpás fertőtlenítővel ellátott fan coilok

2021. február 3. |  108

Az idei Covid járványhelyzet miatt új szempontokhoz kell alkalmazkodni a mindennapi életben, ezzel kapcsolatban olyan igények jelentek meg, amelyek korábban ismeretlenek voltak. Előtérbe került a vírusok terjedésének a megakadályozása, a személyes és közös higiénia, környezetünk tisztasága és fertőtlenítse. A piacon sokféle légfertőtlenítő készülék, ózongenerátor jelent meg, mely mind azt szolgálja, hogy az életterünkben a mikrobák számát csökkentse.

Varga Csaba

Új, környezetbarát, alacsony GWP potenciálú hűtőközegek

2015. december 12. |  2356

A hűtéstechnikában évtizedek óta használunk hűtőközegeket, de az évek során kiderült, hogy olyan, a környezetünkre káros mellékhatásaik vannak, hogy mindenképp korlátozni kell a felhasznált mennyiséget, illetve új hűtőközegeket kell alkalmazni.

Varga Csaba

Nem elég megvenni!

2017. július 7. |  629

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a karbantartás szükségességét. Nem, ezt valóban nem lehet elspórolni. Illetve nem érdemes…

Varga Csaba

Víz-víz folyadékhűtők

400 kW fűtőteljesítményű, scroll kompresszoros, gázoldali folyamatmegfordítású víz-víz folyadékhűtők

2017. január 27. |  1327

Egy ilyen teljesítményű folyadékhűtővel (hőszivattyúval) kapcsolatosan több fontos követelményt is meg lehet fogalmazni, ugyanis az ilyen berendezések általában már önállóan látják el egy épület teljes hűtési, fűtési és hmv igényét.

Varga Csaba

Burkolat nélküli fan-coilok

2016. november 12. |  729

Sok helyen nem szükséges a burkolatos kivitel a fan-coilok esetében, mert a készüléket elrejtik álmennyezetbe, bútorba, és úgysem fog látszani. Ez esetben csak egy horganyzott lemezburkolat fog megjelenni. Ezek a kivitelek olcsóbbak, mint a burkolatos kivitelek, de a működésük szempontjából ugyancsak meg kell vizsgálni néhány paramétert a kiválasztásuk során.