Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A dán Grundfos új gyártósort adott át tatabányai üzemében

| |  2399 |

Az alábbi tartalom archív, 9 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A dán Grundfos új gyártósort adott át tatabányai üzemében

Új gyártósort adott át tatabányai üzemében a dán tulajdonú Grundfos Magyarország Gyártó Kft. csütörtökön. A 3,8 milliárd forint összköltségvetésű beruházás keretében állandómágnes-technológiával rendelkező, energiatakarékos villanymotorokat és szivattyúkat előállító gyártósort állítottak be. Ez lehetővé teszi, hogy a társaság az idén 60 ezer, 2016-ban pedig 100 ezer korszerű motort gyártson, három műszakban, összesen 100 fővel. A fejlesztés már az idén 50 új munkahelyet teremt - mondta el Török László ügyvezető a gyártósor átadásán. A új gyártósor létesítéséhez 757 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a vállalat uniós és magyar költségvetési forrásokból. A 2007-ben megnyitott harmadik gyáregység után az energiatakarékos motorok gyártása az egyik legnagyobb fejlesztési projekt a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-nél. Ezt a terméket kizárólag Magyarországon gyártják a világpiacra.

Új gyártósort adott át tatabányai üzemében a dán tulajdonú Grundfos Magyarország Gyártó Kft. csütörtökön.

A 3,8 milliárd forint összköltségvetésű beruházás keretében állandómágnes-technológiával rendelkező, energiatakarékos villanymotorokat és szivattyúkat előállító gyártósort állítottak be. Ez lehetővé teszi, hogy a társaság az idén 60 ezer, 2016-ban pedig 100 ezer korszerű motort gyártson, három műszakban, összesen 100 fővel. A fejlesztés már az idén 50 új munkahelyet teremt - mondta el Török László ügyvezető a gyártósor átadásán.

A új gyártósor létesítéséhez 757 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a vállalat uniós és magyar költségvetési forrásokból. A 2007-ben megnyitott harmadik gyáregység után az energiatakarékos motorok gyártása az egyik legnagyobb fejlesztési projekt a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-nél. Ezt a terméket kizárólag Magyarországon gyártják a világpiacra.
    
A dán központ után Magyarországon található a Grundfos cégcsoport legnagyobb gyártóbázisa. Idén nyáron adják át a cég második székesfehérvári üzemét, így már négy önálló gyárral rendelkeznek a két városban, emellett Biatorbágyon működik a cég disztribúciós központja. A folyamatos fejlesztésekkel olyan gyártókapacitások épültek ki, amelyekkel a Grundfos által gyártott és forgalmazott valamennyi villanymotor előállítható - tette hozzá az ügyvezető.
    
A székesfehérvári gyár beruházási összege 17 milliárd forint, és 300-350 új munkahelyet teremt 2015-ig. Az üzemben a nagyméretű szivattyúk gyártásával a projektközpontú szolgáltatásokat bővítik. A Grundfos Magyarország négy üzeme és a disztribúciós központ 2013 végéig 2300 embernek ad munkát Magyarországon, a vállalat éves árbevétele 2012-ben 122,5 milliárd forint volt.

A Grundfos vállalatcsoport a világ egyik legnagyobb szivattyúgyártójaként a világ 55 országában van jelen. A társaság 1012-ben 6,7 százalékkal, 22,6 milliárd dán koronára (3,03 milliárd euró) növelte árbevételét, az adózás előtti nyeresége 1,9 milliárd korona volt.

Szivattyú