Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Idén is átadták a Construma díjakat

2014. április 8. | VGF |  843 |

Az alábbi tartalom archív, 10 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Idén is átadták a Construma díjakat

Idén négy gyártó négy terméke nyerte el a CONSTRUMA Díjat, amelyeket az ünnepélyes megnyitón adnak át a sikeres pályázóknak.

Nézzük meg kik ők:

Az első díjazott gyártó a WOLF SYSTEM Építőipari Kft. WOLF HAUS EASI-JOIST szeglemez kötésű fémbordás KVH tartógerendája.

A termék ajánlója szerint a gerenda rendszer, világos előnyöket kínál az egyszerű fűrészáru, vagy egyéb szerkezeti gerendákkal szemben. Óriási előnye a kis szerkezeti súly mellett, hogy a rácsszerkezetnek köszönhetően a gépészeti elemek elhelyezése, mint víz, szennyvíz, szellőzés, vagy villanyszerelés nagyon egyszerű és bármely irányban megtörténhet, amellyel tetemes időt és költséget lehet megtakarítani. Az egyedi igények figyelembevételével, tetszőleges hosszban gyártható, akár 8 méter szabad fesztávig, kötöttségek nélkül. A nyitott szerkezet teszi lehetővé a gyakorlatban az igazán egyszerű szerelési munkálatok elvégzését, beleértve a szennyvízcsövek, elektromos kábelek, fűtés csövek és egyéb gépészeti elemek elvezetését. Nem kell a helyszínen lyukakat fúrni a gépészeti elemeknek, ezzel a helytelen kivitelezésből adódó károk megszűnnek, a termékajánló szerint. A gyártó szerint így a termék segítségével a gépészeti munkadíjak a rövid kivitelezési idő miatt jelentősen csökkennek. A keskenyebb faanyag kombinálása a könnyű fém rácsozattal pedig egy igazán kis súllyal rendelkező készterméket eredményez, amely könnyebb, mint ha egy egyező paraméterekkel rendelkező fa gerendát építenénk be. A nagy felfekvő felület lehetővé teszi a gyors gerenda kiosztást és fokozza a stabilitást. Mivel a gerenda alsó és felső öve fából készül, így az abba történő csavarozás igazán egyszerű. A mozgatáshoz nem feltétlenül szükséges daru, akár kézzel is beemelhető. A termékkel épített szerkezet kevésbé hajlamos a zsugorodásra, így az ebből épített födém, csendesebb és tartósabb. A fém rácsozatú födémrendszer, mint másodlagos merev támasz, kevesebb rezgést és hangot ad át, ezzel is emelve az épület komfortját és nyugalmát.

A következő díjazott a ROCKWOOL Hungary Kft. Rockwool Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszere.

A cég eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert. Most továbblépet és megalkotta az ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszert. A gyártó szerint a homlokzati rendszer használata a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolat-színek széles választékát is biztosítja – bármilyen homlokzatról is legyen szó. A díjazott rendszerrel könnyen megoldható a homlokzatok hőszigetelése, akár új építésű épületek, akár régebbi épületek felújítása esetén.

A harmadik díjazott az OVENTROP GmbH & Co. KG PINOX termosztatikus szelep-feje.

A PINOX-ot úgy hirdetik, hogy exkluzív termosztát és elegancia a fürdőszobában és Luis Sullivan amerikai építész szerint „a forma követi a funkciót.” Erre próbáltak odafigyelni a terméknél – állítják a gyártók. Az Oventrop GmbH & Co. KG (Olsberg) által, Németországban gyártott termék már többszörös nemzetközi design díjas exkluzív termék. A „pinox” fűtőtestek szabályozására szolgáló, segédenergia nélkül működő termosztát, amely a jelenlegi formatervezési irányzatoknak minden tekintetben megfelel. A gyártásnál felhasznált poliamid és ABS műanyagok biztosítják az újrahasznosíthatóságot. A termék tervezése során a kiváló műszaki jellemzők mellett, (folyadéktöltet, fagyvédelmi funkció) a megjelenés és a takarékos anyagfelhasználás jelentették a fő szempontokat. A „pinox” termosztátot hosszú élettartam, egyszerű fel-, és leszerelhetőség, tisztíthatóság, könnyű kezelhetőség valamint karbantartás-mentesség jellemzi. A termék az Oventrop exkluzív kivitelű termosztatikus radiátorszelepein kívül más gyártók hasonló termékeihez is alkalmazható. A funkcionalitásnak és a tökéletes formának köszönhetően a „pinox” jól mutat a fűtőtesten. A karos fogantyú ujjhegyérintéssel teszi könnyűvé és precízzé a hőmérséklet beállítását. A termosztát kiválóan kezelhető és a beállított érték jól leolvasható. A „pinox” termosztát az Oventrop „E” sorozatú fűtőtestszelepeivel vagy a „Multiblock T/TF” csatlakozószerelvényével együtt alkalmazva különösen jól illeszkedik a modern lakberendezéshez.

A negyedik díjazott az ÖKO TECH-HOME Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. AB CLEAR biológiai szennyvíztisztító berendezése.

Az ÖkoTech-Home Kft. által gyártott és forgalmazott A.B.Clear biológiai szennyvíztisztító-rendszerek mesterséges levegőztetéssel működnek. A tartályban élő baktériumkultúra a berendezés kialakításának köszönhetően a lehető leghatékonyabban tisztítja meg a kommunális szennyvizet. A folyamat során tisztított víz és stabilizált iszap keletkezik. A közelmúltban történt fejlesztésnek köszönhetően a keletkező iszap folyamatosan elkülönítésre kerül, és víztelenített formában az „iszapzsák”-ban tárolódik. Így sokkal könnyebben kezelhető, komposztálható, mint más hasonló berendezések esetén. A berendezésben maradó iszap közel állandó szintje miatt a szennyvíztisztító működése még stabilabb! A szippantás pedig feleslegessé válik. Az A.B.Clear szennyvíztisztítók áramfogyasztása alacsony. A rendszeres iszapkiemelés nem igényel elektromos szivattyút, ez is a baktériumok részére oldott oxigént biztosító membrános levegőztető készülékkel valósul meg. A berendezések jól tűrik a jelentős terhelés-ingadozásokat is. Az A.B.Clear biológiai szennyvíztisztító berendezések magyar fejlesztésű technológia alapján hazánkban készülnek, telepítésüket országszerte vállaljuk. Rendelkeznek CE-minősítéssel. Magyarország legtöbb településén engedélyezik az egyedi szennyvíztisztító-rendszerek létesítését, az A.B.Clear típusú berendezéseket akár természetvédelmi területen is.

 

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alkalommal jelenik meg. A lap cikkei a fűtéstechnika, gázellátás, vízkezelés területei mellett a hűtés-, klíma- és légtechnika témaköreit tárgyalja. A VGF elsődlegesen az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, társasházkezelők, beruházók, ingatlantulajdonosok és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, problémái és megoldásai iránt.

A VGF&HKL előfizetési díja egy évre 9990 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 22 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

ConstrumaDíjak