Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hibás szén-monoxid riasztókat hív vissza a Tesco

| |  4948 |

Az alábbi tartalom archív, 7 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Hibás szén-monoxid riasztókat hív vissza a Tesco

A Tesco hibás szén-monoxid riasztókat hív vissza, mivel veszélyeztetik a felhasználók biztonságát, adta hírül közleményben a multinacionális vállalat. A magyar Tesco visszahívja a vásárlóktól és kivonja a forgalomból a GS804 cikkszámú szén-monoxid riasztót. A hipermarket a Fogyaszóvédelmi hatóság hivatalos eredményétől függetlenül hívta vissza termékét.

A Tesco hibás szén-monoxid riasztókat hív vissza, mivel veszélyeztetik a felhasználók biztonságát, adta hírül közleményben a multinacionális vállalat.

A magyar Tesco visszahívja a vásárlóktól és kivonja a forgalomból a GS804 cikkszámú szén-monoxid riasztót. A termék a felhasználó szokásos viselkedését figyelembe vevő, előre látható használata során veszélyezteti a felhasználó biztonságát.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a VGF szaklap közérdekű bejelentését követően 2013 szeptemberében kezdte vizsgálni a szén-monoxid érzékelőket, aminek hivatalos eredményét még nem tették közzé. A NFH annyit közölt a VGF-el, hogy a bevizsgált 10 CO érzékelőből 9 nem felel meg az előírásoknak és elbukott a vizsgálatokon. A NFH közölte a 9 termék névsorát is, ezek között volt a Tesco által forgalmazott és most visszahívott Global is. A hipermarket a Fogyaszóvédelmi hatóság hivatalos eredményétől függetlenül hívta vissza termékét, ami mindenképp üdvözölendő hír. Szaklapunk tudomása szerint már vannak olyan épületgépészeti és épületvillamossági kereskedések, akik visszavonták forgalmazott CO érzékelőiket.

Kérik, hogy akik a terméket megvásárolták ne használják tovább és szíveskedjenek visszavinni a vásárlás helyére vagy a legközelebbi Tesco áruházba. A terméket a Tesco vevőszolgálatai átveszik és visszafizetik az árát. A Tesco szíves elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

Mit kell tenned, ha ilyened van?

Kérjük, hogy akik a terméket megvásárolták ne használják tovább és szíveskedjenek visszavinni a vásárlás helyére vagy a legközelebbi Tesco áruházba. A hibás terméket a Tesco vevőszolgálatai átveszik és visszafizetik az árát.

CO-érzékelő