Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Újra csodamágnes

| |  5935 |

Az alábbi tartalom archív, 6 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Újra csodamágnes

A csodák újra és újra visszatérnek; most éppen a fogyasztást drasztikusan csökkentő gázmágnes támadt fel főnixként poraiból. Sajnos, amíg szigorú büntetésekkel nem rettentik el őket, addig mindig találnak maguknak bepalizható ügyfeleket.

A Facebook, a Youtube, az internet tökéletes terep a hasonló kóklereknek, mert villámgyorsan rengeteg embert tudnak elérni. Az pedig szintén remek hír számukra, hogy lényegében nyom és felelősség nélkül dolgozhatnak; jó példa erre a Villanyszerelők Lapja egyik bejelentése, amit a Fogyasztóvédelemnek, majd a Gazdasági Versenyhivatalnak tett egy „remek” LED reflektorral kapcsolatban. Mivel reflektoréknak Magyarországon csak egy logisztikai megbízottjuk volt, nekik pedig mindössze honlapjuk, külföldi szerveren, a hatóságok nem tudtak fogást találni rajtuk. Megjegyzem, egy magyar címmel rendelkező céggel se egyszerű az eljárás.

Az alábbi videó minden szakmaiatlansága, átlátszó fogása ellenére tökéletesen alkalmas arra, hogy megtévesszen egy műszakilag átlagosan (nem) képzett végfelhasználót. Pedig „Átlagos Ákosnak” csak egy kérdést kéne feltennie magának, amit mindenfajta képzettség nélkül is meg tudna válaszolni: Vajon miért nem alkalmazzák a kazángyártók készülékeikben ezt a csodaszert, ami 10-20%-kal csökkenti a gázfogyasztást, mikor egyébként minden százalék hatásfokjavulásért vért izzadnak?

Korábbi cikkünk a témában: Csodamágnes: zseniális, de találmány vagy átverés?