VGF&HKL szaklap

Fontos biztonsági figyelmeztetés a GRUNDFOS CONLIFT szivattyúkhoz

| |  1963 | |

Az alábbi tartalom archív, 5 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Fontos biztonsági figyelmeztetés a GRUNDFOS CONLIFT szivattyúkhoz

A Grundfos biztonsági figyelmeztetést ad ki CONLIFT szivattyúinak korábbi modelljeihez, melyek 2007 47. hetében vagy azt megelőzően kerültek legyártásra. Az ebben az időszakban gyártott szivattyúk bizonyos körülmények között tűzveszélyesek lehetnek.

Termékeink biztonságos használata és megbízhatósága mindig elsődleges szempont, ezért a Grundfos közzéteszi a jelen biztonsági figyelmeztetést a különféle berendezésekben használt kompakt kondenzvíz átemelő szivattyúkra vonatkozóan.

A CONLIFT termékcsaládba olyan professzionális, kompakt kondenzvíz szivattyúk tartoznak, melyek kereskedelmi épületekben és családi házakban egyaránt használatban vannak. Ezeket a termékeket általában olyan helyeken használják, ahol a kondenzátum elvezetése természetes úton nem lehetséges, vagy ahol a kondenzátum képződésének helye az utcaszint alatt található. Tipikus alkalmazási területek: kondenzátum elvezetése kondenzációs kazánokból, kéményekből, légkondicionálókból, páramentesítő készülékekből és hűtő berendezésekből.

Így néz ki a szóban forgó termék.

Vizsgálatai alapján a Grundfos arra a következtetésre jutott, hogy bizonyos műszaki feltételek mellett – beleértve a háztartásokat, ahol 10A-nál nagyobb háztartási biztosítékot használnak – a 2007 47. hetében, vagy azt megelőzően gyártott CONLIFT szivattyúk motorja túlmelegedhet, amely a készülék leégését okozhatja.

A 2007 48. hetében, vagy ezt követően gyártott CONLIFT szivattyúk egyike sem tűzveszélyes, mivel ezek kialakítása lényegesen különbözik a korábbi modellekétől.

A Grundfos nyomatékosan megkér minden végfelhasználót, ellenőrizzék, hogy a kérdéses CONLIFT szivattyút használják-e, és amennyiben igen, haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a legközelebbi Grundfos márkaszervizzel, vagy kereskedelmi partnerünkkel.

Kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot a helyi Grundfos szakkereskedővel, márkaszervizzel, illetve bővebb információt talál a weboldalon.

Korrekciós intézkedések

1) A Grundfos az összes 2007 47. hetében, vagy azt megelőzően gyártott CONLIFT szivattyút újakra cseréli. A végfelhasználók számára mindez teljesen ingyenes, a termékcserével kapcsolatos minden költséget a Grundfos visel (további részletek az alábbiakban olvashatók).

2) Tűz keletkezése nem valószínű, de nem is teljesen kizárt. Ezért amennyiben a végfelhasználók a csere megtörténtéig szeretnének minden kockázatot kiszűrni, javasoljuk, hogy addig is kapcsolják ki szivattyúikat. Emellett, a vízszivárgás miatt, a csatlakoztatott berendezéseket pl.: kondenzációs kazánt, légkondicionálót, páramentesítő készüléket vagy hűtő berendezést is ki kell kapcsolni.

3) Grundfos tájékoztatja a szakkereskedőket, szerelőket, márkaszervizeket, végfelhasználókat, hogy az említett időszakban gyártott CONLIFT szivattyúk tűzveszélyesek, és javító intézkedéseket kell eszközölni.

4) A Grundfos a biztonsági figyelmeztetést a weboldalain is közzéteszi, emellett felajánlja segítségét, és további információkkal szolgál mind központilag, mind helyi szinten.

Útmutató a szóban forgó termékek azonosításához:

Szivattyú